IGRAO ZA KLUB, ODJAVIO DRŽAVU Dešan ne računa na rekordera, otkazao mu posle 84 vezana meča

06:00 | 19-03-2024

Fudbal 0

Selektor Franuske je bio primoran da pozove zamenu, pa se „galskim petlovima“ priključio Genduzi

Didije Dešan
EPA/Christophe Petit Tesson

 

Sigurno je malo navijača Francuske, ako uopšte postoje takvi, koji znaju kad je Antoan Grizman poslednji put propustio utakmicu državnog tima.

Antoan Grizman EPA/Christophe Petit Tesson
 

Kad god i gde god su igrali „galski petlovi“, fudbalski as čije poreklo vodi iz Nemačke (po ocu) i Portugala (majci) uvek je bio tu za reprezentaciju. Sad ne može...

Antoan Grizman AP/Martin Meissner
 

Napadač Atletika nije na raspolaganju selektoru Didijeu Dešanu za martovske testove -  protiv Nemaca 23. u Lionu i Čileanaca 26. u Marseju - zbog povrede skočnog zgloba, saopštila je pres-služba dvostrukog svetskog prvaka. Zbog toga je i odigrao samo poluvremenu u derbiju s Barselonom, u kojem su Katalonci slavili 3:0 u Madridu.

Novi dresovi, veći petao

Francuzi su juče promovisali opremu za EP 2024. - osnovni dres je, naravno, plavi, a rezervni je beli s tankim plavim i crvenim linijama. Kakvi su? Ukusi su različiti, kao i komentari na društvenim mrežama...
„Sledeći dres će biti petao koji će nositi igrača izvezenim kao grb“, navodi jedan od posetilaca zvaničnog Instagram naloga FFF, aludirajući na veličinu simbola francuske reprezentacije koji je deo grba.

Tako će Grizman propustiti prvu utakmicu posle fantastičnog niza od 84 s kojih nije izostao (ukupno je odigrao 127), po čemu je rekorder u dresu s petlom na grudima. Napadač koji će prekosutra napuniti 33 godine prethodni put nije igrao za nacionalni tim u junu 2017.

Adrijan Rabio, Mateo Genduzi i Antoan Grizman AP/Christophe Ena
 

Grizmana će zameniti Mateo Genduzi, 24-godišnji vezista Lacija, zapravo Marseja na pozajmici rimskom klubu.

Komentari(0)

Loading