PAVLOVIĆ ZABORAVLJEN, SRBIJA KRENULA PO NOVOG BISERA Kapiten je reprezentacije i bira između tri države

15:28 | 19-03-2024

Fudbal 0

Na pomolu je nova saga.

lazar stefanović
USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Malo ko je zapazio, ali Fudbalskom savezu Srbije nije promakao. Mladi Lazar Stefanović redovno nastupa u američkoj MLS ligi kao član Toronta, a što se nacionalnog tima tiče, trenutno brani boje mlađih kategorija Kanade, gde je ujedno i kapiten.

ISPALA MESECA Pavlović NEĆE IGRATI za Nemačku, oglasio se fudbalski savez "pancera"

Radi se o fudbaleru koji pokriva poziciju štopera, visok je 187 centimetara, ima 17 godina, a za sajt "serbianfootballscout" je govorio o svom poreklu:

- Rođen sam na Floridi, a moja porodica se preselila u Kanadu kada sam imao dve godine. Moj otac je iz Beograda, a moja majka je iz mesta u unutrašnjosti, Ralje. Oboje su se doselili na Floridu zbog škole, a moj tata je tamo igrao fudbal na koledžu - rekao je Stefanović i dodao:

- Uvek gledam i podržavam reprezentaciju Srbije, kao i sportiste u pojedinačnim sportovima. fudbal, košarka, tenis... Veoma sam ponosan na svoje srpsko poreklo - objasnio je mladi Lazar, za čiji "angažman" se bore Srbija, Kanada i Sjedinjene Američke Države.

Govorio je i za koga navija i ko su mu fudbalski uzori:

- Navijač sam Crvene zvezde, moj omiljeni fudbaler ikada je Nemanja Vidić, bez dileme. Iz aktuelne generacije to je Aleksandar Mitrović. Uzori su mi Serhio Ramos, Džon Stons i Andreas Kristensen. Pokušavam da izgradim moju igru tako. Rekao bih da imam dobre defanzivne sposobnosti, fudbalski koeficijent inteligencije, dobro igram sa loptom u nogama i razbijam protivničke linije. Takođe, rekao bih da sam čvrst i otporan, dobar lider.

Kako je rekao, Stefanović za sada razmišlja samo o nastupima za tim Kanade:

- Trenutno sam fokusiran na svoju međunarodnu karijeru sa reprezentacijom Kanade, ali u budućnosti je sve moguće. Bio sam u kontaktu sa tri fudbaslka saveza i nikad se ne zna šta može da se desi u budućnosti.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading