NIKADA NEĆETE POGODITI Ko je posle Mitrovića najefikasniji reprezentativac Srbije?

10:22 | 20-03-2024

Fudbal 0

Zaista neverovatan podatak.

Fudbaleri Srbije
FSS

Bez dileme je Aleksandar Mitrović naš najbolji i najefikasniji napadač. Potvrđuju to i brojke, ali je zaista pravo iznenađenje ko je na drugom mestu.

Naravno, govorimo o aktuelnoj klupskoj sezoni gde je od svih igrača koje je pozvao selektor Dragan Stojković Piksi, Aleksandar Mitrović najefikasniji sa 31 golom na 35 utakmica za Al Hilal.

Potom sledi Andrija Živković koji je u dresu PAOK-a ove sezone postigao čak 16 golova na 39 utakmica u svim takmičenjima.

Pride, kapiten PAOK-a od dolaska Kirila Despodova nije toliko standardan, odnosno ima manju minutažu nego što je to slučaj prethodne sezone.

Jeste da trenutno zbog povrede na spisku selektora Stojkovića nema Dušana Vlahovića, ali čak ni on ne bi mogao da ugrozi Živkovića na drugom mestu.

Darko Vojinović AP Photo
 

 

Golgeter Juventusa je postigao 15 golova u svim takmičenjima, mada se mora priznati da je u hendikepu u odnosu na desno krilo činjenicom da crno-beli iz Torina ne igraju Evropu ove sezone.

Slede potom Dušan Tadić sa 13 golova za Fenerbahče u svim takmičenjima, kao i Sergej Milinković Savić koji je u dresu Al Hilala bio tačno 10 puta precizan.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading