ŠPANIJA NA NOGAMA Policija upala u prostorije Saveza, bivši predsednik van zemlje, skandal BEZ PRESEDANA

14:01 | 20-03-2024

Fudbal 0

Ogroman potres u fudbalskoj Španiji.

Luis Rubijales
EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Neverovatan skandal je ovog popodneva potresao fudbalsku Španiju koja je na nogama pošto je policija upala u sedište tamošnjeg Saveza!

Sporni su ugovori koji su sklapani u prethodnih pet godina zbog čega je uhapšeno čak sedam osoba! 

Posebno je pažnju tamošnjem Tužilaštvu privukao ugovor koji je FS Španije sklopio sa Saudijskom Arabijom o održavanju Superkupa na Bliskom istoku.

Taj posao je završen posredstvom bivšeg igrača Barselone Đerara Pikea koji je preko "Kosmos grupe" ostvario pozamašan profit od tog posla.

 

 

Pored toga se proverava i pranje novca, biznis korupcija i nepoštena administracija koja je osobama bliskim Savezu očigledno donela neku korist.

Zanimljivo je da je pod svetlom španskih organa i bivši predsednik Saveza Luis Rubijales koji je trenutno van zemlje i posle svega je ozbiljno pitanje da li će se i vratiti!

Međutim, policija je upala u njegovu porodičnu kuću u Granadi gde vrši pretres u potrazi za materijalnim dokazima u čitavom slučaju.

Podsetimo, Rubijales je podneo ostavku zbog ogromnog pritiska javnosti i istrage pokrenute protiv njega zbog poljupca u usta fudbalerke Dženi Ermoso.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading