PIKSI "PECNUO" TADIĆA Ne mogu više očima da ga gledam, tri godine smo već zajedno

16:40 | 20-03-2024

Fudbal 0

Tadić zadovoljan zbog novog ugovora selektoru Srbije Draganu Stojkoviću, dok je Piksi istakao da je srećan zbog rekorda kapitena "Orlova"

Dušan Tadić
Marko Metlaš/Alo

Fudbalska reprezentacija Srbije igra sutra u Moskvi svoj prvi meč u novoj godini. Protivnik našoj selekciji biće Rusija u prijateljskom meču. 

Ovo će biti značajan meč i za kapitena Srbije Dušana Tadića koji će se izjednačiti po broju utakmica sa rekorderom reprezentacije Branislavom Ivanovićem koji je odigrao 105 utakmica za Srbiju. 

-Pogledali smo snimke, radi se o repezentaciji koja ima dobar timski kvalitet, sa nekoliko odličnih individualaca poput Golovina. Oni će biti silno motivisani da se pokažu, jer nisu dugo igrali sa kvalitetnim rivalom. Očekuje nas jako dobra provera i jedva čekamo da počne meč - rekao je Tadić na konferenciji za medije.

STRAŠNE SCENE Fudbaler (24) se samo srušio na teren i počeo da se trese, svi se hvatali za glavu (VIDEO)

Upitan je potom Tadić i koliko mu znači to što je Piksiju produžen ugovor. 

- To je neki sled događaja koji smo svi očekivali. Iskreno, puno nam znači. Navikli smo na selektora Stojkovića. Zajedno smo ostvarili neke velike ciljeve, plasirali se na Svetsko prvenstvo, A grupu Lige nacija, Evropsko prvenstvo… Srodili smo se bukvalno jedni sa drugima. Mnogo smo srećni i zadovoljni kod njega. Igrači dolaze nasmejani i jedva čekaju okupljanje. Želimo da budemo bolji i da zajedno koračamo napred - rekao je Tadić.

Tadić će postati rekorder nacionalnog tima sa 25 mečeva, Piksi je bio rekroder sa 36.

-Već tri godine smo zajedno. On kao kapiten i ja kao selektor, tako da više ne mogu očima da ga gledam. Jedva čekam da završi. Naravno, šalim se. Dušan Tadić je lider ekipe. Poseduje izvanrednu tehniku i viziju igre, ali pre svega ponašanjem kao pravi profesionalac daje primer mladim igračima. I tako treba da bude. Drago mi je što sarađujem sa njim evo već treću godinu i nadam se da ćemo i dalje. On je pokazao da sa pravom nosi kapitensku traku. Ne može baš svako da bude kapiten. A on će vrlo brzo biti neko ko će oboriti rekord u igranju za državni tim. Već sutra - siguran je selektor Stojković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading