NI "S" OD SPEKTAKLA Debakl Srbije u Moskvi, meč "predala" već na početku (VIDEO)

19:53 | 21-03-2024

Fudbal 0

Ova utakmica je privukla mnogo pažnje širom sveta.

app
AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Mnogi su očekivali da će prijateljski susret između Rusije i Srbije u Moskvi da bude uzbudljiv i da će kvalitet fudbala biti na visokom nivou. Ipak, do toga nije došlo, pošto je domaćin slavio veoma ubedljivo - 4:0 (2:0).

Utakmica je bila rešena već u 19. minutu, kada je Milan Gajić nepromišljeno napravio faul za penal i crveni karton. Tako su "orlovi" u veoma ranoj fazi meča bili u igračkom i rezultatskom deficitu i bilo je jasno da zbog tog hendikepa neće moći da se oporavi.

TRENUTAK KOJI JE SKUPO KOŠTAO SRBIJU Ovako je Gajić skrivio penal i dobio crveni karton (VIDEO)

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

"Zbornaja" se, po svemu sudeći, ozbiljno uželela fudbala, pošto nije imala nimalo popusta za goste. Njeni igrači su postajali sve agresivniji kako je vreme odmicalo, u nameri da postignu što više golova. 

Uprkos tome što je Rusija imala ozbiljnu inicijativu, selektor Dragan Stojković je izmenama pokušao nešto više da napravi i da dođe bar do jednog pogotka. Imala je Srbija nekoliko šansi, ali ih nije iskoristila, što je sa druge strane terena bilo surovo kažnjeno.

Četa popularnog Piksija će posle duela u Moskvi da se zaputi u Larnaku, gde će da odigra novu prijateljsku utakmicu. Rival će joj biti selekcija Kipra, a meč je zakazan za ponedeljak od 18 časova po našem vremenu.

Rusija - Srbija 4:0 (2:0)

Strelci: Anton Mirančuk 22' (penal), Osipenko 32'; Aleksej Mirančuk 55': Sergejev 91'. Crveni karton: Gajić 19'

Stadion: "Lav Jašin Arena"; Gledalaca: 23.679 Sudija: Arda Kardesler (Turska)

SASTAVI

Rusija (4-3-3): Safonov - Siljanov, Hluševič, Osipenko (od 88. minuta Morozov), Volkov (od 46. minuta Gorškov) - Glebov, Golovin (od 76. minuta Zinkovskij), Obljakov (od 46. minuta Al. Mirančuk) - An. Mirančuk (od 65. minuta Zaharjan), Barinov, Tjukavin (od 65. minuta Sergejev). Selektor: Valerij Karpin

Srbija (4-2-3-1): Petrović - Gajić, Eraković, Pavlović, Mladenović (od 57. minuta Mašović) - Zdjelar (od 57. minuta Kostić), Lukić - Tadić (od 46. minuta Mitrović), Gaćinović (od 46. minuta Milinković-Savić), Živković (od 46. minuta Mijailović) - Jović (od 73. minuta Samardžić). Selektor: Dragan Stojković

KRAJ UTAKMICE

90' - Srbija konačno zapretila, Safonov je fantastično odbranio.

88' - Gol? Zaharjan je pokušao sa velike udaljenosti, pogodio je, ali je njegov saigrač bio najbliži golmanu Petroviću, te je posle pregledavanja VAR-a poništen gol.

81' - Zaharjan se nije libio da šutira sa oko 30 metara udaljenosti, iskosa. Lopta je imala putanju, udarac je bio odličan, a Srbiju je ovoga puta spasila prečka.

74' - Odmah potom je Rusija ozbiljno pripretila, a ovoga puta je Srbiju spasila stativa.

73' - Rusi su ponovo istrčali kontranapad preko mesta u postavci Srbije gde je praznina. Zaharjan je pokušao da savlada Petrovića, ali nije uspeo, pošto je golman Čelsija bio na visini zadatka.

61' - Golovin se razigrao, sjajno upošljava saigrače, a da Rusi ne dođu u ozbiljniju šansu postarao se golman Petrović.

55' - GOL! Tek što je ušao u igru, Aleksej Mirančuk je postigao pogodak. Akcija Rusa je bila jednostavna, iz nekoliko dodavanja su nadigrali odbranu Srbije, a spomenuti fudbaler je lako savladao Petrovića sa oko 10 metara.

49' - Rusija je imala dve polušanse, pa može da se zaključi da ne želi da se zaustavi na dva postignuta gola.

46' - Selektor Dragan Stojković je u igru ubacio Mitrovića, Milinković-Savića i Mijailovića, a izašli su Gaćinović, Tadić i Živković.

POLUVREME

41' - Još jedna prilika za Srbiju, Tadić je ponovo izgradio napad, "potkopao" je loptu koja je stigla do Gaćinovića, a ovaj je "makazicama" pokušao da postigne gol. Neprecizno.

40' - Najbolja šansa "orlova" na utakmici, Tadić je odlično uposlio Jovića, koji je šutirao direktno u golmana Safonova.

37' - Srbija je u određenoj meri pripretila, Pavlović je posle centaršuta zahvatio loptu glavom, ali nedovoljno dobro da se ugrozi gol Safonova.

32' - GOL! Udvostručeno vođstvo Rusije, precizan je bio Osipenko, koji se najbolje snašao u kaznenom prostoru posle izvedenog slobodnog udarca domaćih.

22' - GOL! Rusija je povela iz penala, a strelac je bio Mirančuk. Golman Petrović je bio "na loptu", malo je nedostajalo da odbrani šut, ali nije uspeo - 1:0.

19' - Veliki propust odbrane Srbije, Hluševič je izašao sam na golmana Petrovića i tom prilikom je bio fauliran. Crveni karton je dobio Milan Gajić, koji je bio poslednji igrač odbrane "orlova".

18' - Vreme prolazi, a na utakmici se ne dešava ništa vredno spomena. U jednom trenutku je Rusija pripretila iz kontranapada, ali ga je izvela nespretno, što je golman Đorđe Petrović lako zaustavio.

8' - Prva ozbiljnija šansa na utakmici. Andrija Živković se našao na oko 18 metara od gola, bio je sam, šutirao je levom nogom, ali je lopta prošla tik pored leve stative.

1' - Počela je utakmica. S obzirom na to da je Dušan Tadić u startnoj postavi, njemu je ovo 105. utakmica u dresu reprezentacije Srbije, čime se izjednačio u tom segmentu sa Branislavom Ivanovićem. 

17.58 - Počelo je intoniranje himni.

17.52 - Počeo je muzički program na stadionu u Moskvi, pevač Grigorij Leps je oduševio publiku svojom pesmom, dok je u pozadini mnogobrojna plesna grupa od majici formirala rusku zastavu.

17.17 - Srpski reprezentativci su stupili na teren stadiona "Lav Jašin arena".

16.50 - Poznati su sastavi obe selekcije, a selektor Dragan Stojković je "izmešao karte" pruživši šansu igračima koji nisu tako često nastupali za "orlove". Takođe, ne dešava se često da igra sa četiri defanzivca kao protiv Rusije, pa će biti zanimljivo videti kako će to da izgleda.

16.45 - Dobar dan i dobro došli na blog našeg portala posvećen meču Rusije i Srbije u Moskvi. Uz sport.alo pratite uživo dešavanja sa stadion "Lav Jašin arena".

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading