PIKSIJEV ZAHTEV ZA HITNU REAKCIJU: Nikada konkretniji sastanak sa igračima, da pokažemo revolt

18:02 | 24-03-2024

Fudbal 0

Selektor Srbije najavio prijateljski duel sa Kiparanima.

Dragan Stojković Piksi
Alo/ Marko Metlaš

Izuzetno slab utisak je ostavila reprezentacija Srbije u prijateljskom duelu sa Rusijom (4:0) zbog čega je meč sa Kiprom idealna šansa da se on i - popravi.

Najavio je tako nešto i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi koji je otkrio da je imao ozbiljan razgovor sa igračima posle moskovskog duela.

- Sve je u redu, nismo razočarani posle poraza u Rusiji. Nikad nije dobro kad izgubite, posle povratka u Beograd imali smo ozbiljan sastanak, sa jasnom porukom igračima. Verujem da su je dobro primili i reagovali. Očekujem i konkretnu reakciju! Revolt i maksimalnu ozbiljnost.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Posle povratka iz Firence, reprezentaciji se priključio Nikola Milenković.

- Priključio se Milenković, svi konkurišu za tim. Promenićemo kompletnu odbranu, nema dileme. Probaćemo da u sistemu, na kojem smo radili u prethodnim danima, ostavimo bolji utisak. Vidimo kao rehabilitaciju za poraz od pre nekoliko dana. Očekujem da igrači shvate obaveze i odrade dobar posao na terenu. Bitno nam samopouzdanje.

Svestan je Piksi da je utakmica u Moskvi ostavila veoma negativan utisak u celokupnoj javnosti.

- Znamo da nije najbolji tim Srbije, moramo da budemo pošteni i to kažemo. Želeo sam da vidim nečije kvalitete, kako funkcioniše sistem sa četvoricom u poslednjoj linij. Pretpostavljam da su ljudi razočarani, svaki pritisak postoji, ali važno je da radite. Hoću da vidim revolt, reakcija kakva treba da bude, ali nisam opterećen rezultatom. Dobićete ako želite. Hoću da vidim agresivnost i rekaciju dostojnu reputacije tima, maksimalnu reakciju. Da li ćemo sa jednim, ili dva, to ćemo da vidimo maksimalno angažovanje. Shvataju ozbiljnost, niko se ne oseća lepo. Poraz je dobro da se desio, ne bi takav rezultat bio da smo u egalu. Prihvatam, međutim, kritike – u prvih 20 minuta smo dominirali i imali igru.

Dragan Stojković Piksi Alo/ Marko Metlaš
 

 

Na pitanje da li je meč sa Kiprom možda i poslednja šansa za pojedinu grupu igrača, Piksi poručuje:

- Ima dobrih dana do Nemačke! Odlučićemo u junu na koga računamo. Biće bolja slika i očekujem Srbiju u znatno kvalitetnijem izdanju. Ekipa je reagovala dobro na sastanak, koji nikad nije bio konkretniji. Rekao sam sa moje strane šta sam video. EP je tek za tri meseca, ko zna šta do tada može da se desi, u minusu ne možeš ništa da uradiš, možeš da trčiš, ništa više… Zato, molim, oprez u ocenama posle meča sa Rusijom.

Selektor ističe i da je ispratio rezultate prijateljskih utakmica rivala na Evropskom prvenstvu Danske i Engleske.

- Rezultat u prijateljskim mečevima ne zabrinjava, moramo da mislimo o reputaciji. Videli ste šta se desilo posle tog meča, uhvatili smo poslednji voz. Posle svega, sad mi moramo da lupamo glavu zbog jedne utakmice! Mart nam ništa ne znači, ispratili smo sve utakmice, Engleze, Dance...

Maltene iz svake reči Stojkovića je isijavao vapaj da igrači pokažu reakciju posle slabe partije protiv Rusije.

- Nećemo tražiti alibi, neke stvari sam video pozitivne, dobro je da se poraz desio sada, tajming je izvanredan. Moraćemo da izađemo iz negative. Priznao sam probleme u kvalifikacijama, bitan je utisak, rezultati jesu primarni, ali nama treba više. Trčanja, odgovornosti, borbenosti, zalaganja! Reakcija i revolt moraju da se pokažu, tražićemo to od igrača.

Dragan Stojković Piksi Alo/ Marko Metlaš
 

 

Izvesno je da će Srbija da vrati sistem sa trojicom defanzivaca, pošto onaj sa četvoricom iz Moskve se pokazao kao - debakl.

- Verujem da je bilo, nema potrebe da ulazim u polemike. Voleo bih samo da mi kažu koji sistem, ako je to već tema, pobeđuje! Predstoje nam promene, videćemo, imamo još tri utakmice. Dobio sam nauk – da pratim instikt, kao što sam radio i do sada. Kritikuju i imaju pravo, generalno moj posao je da donosim odluke. Ne mora da znači, ali možda je ovo i poslednja šansa za grupu igrača. Ostaje nam da vidimo njihove mogućnosti, siguran sam da će biti velika konkurencija. Na njima je da se dokažu iz nedelje u nedelje, da vidimo ko može da na najbolji način pomogne timu - zaključio je Piksi gotovo polučasnu konferenciju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading