"Mi smo voleli fudbal, DANAS SVI HOĆE SLIKU SA FRIZEROM" Čuveni argentinski fudbaler iskritikovao današnje igrače

12:25 | 25-03-2024

Fudbal 0

Ima istine u njegovom izlaganju.

Huan Roman Rikelme i Lionel Mesi
EPA

Legendarni fudbaler, Huan Roman Rikelme, poznat po sjajnim partijama u dresu Viljareala, izneo je kritiku na račun savremene igre fudbala.

Ističe da je sve što je činio bilo vođeno iskrenom ljubavlju prema ovom sportu, ali da danas primećuje nedostatak te strasti kod novih generacija.

Rikelme je bio voljen kao Maradona među navijačima Boke Juniors, inspirisao je i Lionela Mesija, gradio je reputaciju u Španiji i danas je predsednik Boke. Iako se suočava sa izazovima modernog fudbala, posebno je zabrinut zbog promena u stavovima i vrednostima igrača.

ORLOVI, VREME JE Poznat sastav sa kojim Piksi napada Kiprane

Huan Roman Rikelme i Lionel Mesi EPA
 

Po njegovom mišljenju, današnji fudbaleri često gube fokus na terenu zbog brojnih distrakcija van njega, poput društvenih mreža, medijske pažnje i slavoljublja.

- Mi smo pre voleli fudbal. Nije nam bilo stalo do plesanja nakon utakmica i sličnih stvari. Danas je igračima više stalo do fotografisanja sa svojim frizerom. Osećam se zgroženo i nerviram se jer ne mogu ništa da promenim po tom pitanju - rekao je Rikelme.

Rikelme se povukao iz profesionalnog fudbala 2015. godine, nakon impresivne karijere koja je obuhvatala klubove poput Boke Juniors, Barselone i Viljareala.

Njegova strast prema fudbalu bila je očigledna tokom cele karijere, a posebno je ostavio traga na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, osvojivši zlatnu medalju sa reprezentacijom Argentine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading