SLABA PARTIJA, ALI POBEDA "ORLOVA" NA KIPRU Rajković i stativa sačuvali trijumf Srbiji, SMS pogodio, Mitrović promašio penal

19:51 | 25-03-2024

Fudbal 0

Fudbalska reprezentacija Srbijepobedila je selekciju Kipra u Larnaki sa 1:0.

Srbija
Alo/ Marko Metlaš

 

Srbija je ušla angažovano u meč, a "orlovi" su poveli već u sedmom minutu. Lazar Samardžić je izveo slobodan udarac, a Milinković-Savić je pogodio mrežu domaćeg tima.

Srbija je u 11. minutu imala priliku da povede 2:0, ali Aleksandar Mitrović nije iskoristio penal. Golman kiparske reprezentacije Žoel Mol zaustavio je udarac srpskog reprezentativca

. Fudbaleri Srbije su imali više od igre do kraja prvog poluvremena, ali promene rezultata nije bilo. Kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić ušao je u igru na startu drugog poluvremena umesto Samardžića.

Srbija Alo/ Marko Metlaš
 

Tadić je večeras oborio rekord po broju nastupa u nacionalnoj selekciji, pošto je na meču sa Kiprom zaigrao 106. put u dresu Srbije. On je na večnoj listi prestigao je Branislava Ivanovića, koji je odigrao 105 utakmica u dresu nacionalnog tima.

Fudbaleri Kipra su zaigrali angažovanije u drugom poluvremenu, a domaći fudbaleri su u 64. minutu propustili priliku da izjednače, pošto je Joanis Pitas pogodio stativu. Anderson Koreja nije uspeo u nastavku akcije da zatrese mrežu Srbije. Fudbaler Partizana Samed Baždar debitovao je za selekciju Srbije, pošto je u 76. minutu zamenio Sergeja Milinković-Savića. Srbija je prvu veliku šansu u drugom poluvremenu imala u 87. minutu. Luka Jović je pokušao da pogodi donji levi ugao domaćeg tima, ali je bio neprecizan.

Fudbal Marko Metlaš/Alo
 

Novu priliku za "orlove" imao je Mijat Gaćinović tri minuta kasnije, ali je golman Kipra zaustavio njegov udarac. Domaći fudbaleri su u narednom napadu imali veliku šansu da izjednače. Kiparski reprezentativac Kostas Pileas je bio sam ispred Predraga Rajkovića, ali je golman Srbije odlično intervenisao. Srbija je uspela da sačuva vođstvo od 1:0 i da dođe do pobede.

KIPAR - SRBIJA 0:1 (0:1)

Sergej Milinković Savić u 7. minutu za Srbiju

Stadion: AEK arena, Sudija: Marko di Belo (Italija)

KIPAR: Mol – Karo (od 4. Kiprijanu), Gogić, Laifis – Andreu, Kirijaku, Kusulos, Koreja – Loizu, Pitas, Haralambos.

SRBIJA: Rajković – Milenković, Mašović, Babić – Živković (od 46. Tadić), Mijailović, Lukić (od 46. Jović), Kostić – Samardžić, S. Milinković-Savić – Mitrović.

KRAJ!

90. minut - Četiri minuta nadoknade.

89. minut - Rajković brani udarac Kiprana i čuva vođstvo Srbiji. Pre toga šansu je imao Gaćinović, ali je oprezan bio golman domaćih.

87. minut - Jović je bio u dobroj prilici, ali njegov udarac ide pored gola.

80. minut - Koreja dobija žuti karton nakon oštrog starta.

65. minut - Stativa! Dve velike prilike za Kiprane. Prvo su pogodili stativu preko Pitasa, a onda Gogić ostaje kratak i ne uspeva da skrene loptu u mrežu!

56. minut - Mašović prekida kontru Kiprana povlačenjem za dres i dobija žuti karton.

50. minut - Prilika za Filipa Kostića koji pogađa spoljni deo mreže.

46. minut - Drugo poluvreme počinje na istorijski način. Dušan Tadić je upravo postao fudbaler sa najviše nastupa u dresu Srbije! Zamenio je Aleksandra Živkovića na terenu. Još jedna promena u taboru "orlova" je izlazak Saše Lukića i ulazak Luke Jovića.

POLUVREME!

30. minut - Nakon gola Srbije prilično nezanimljiv meč u nastavku. Bez pravih prilika na obe strane.

11. minut - Brani Mol udarac Aleksandra Mitrovića! Ostaje 0:1!

10. minut - Penal za Srbiju! Rukom je igrao Laifis i sudija nije imao dilemu!

7. minut - GOOOOOL! Samardžić je iskoristio neopreznost odbrane domaćih, proigrao Milinković Savića koji menja rezultat!

 

 

4. minut - Povredio se Kipranin Karo i moraće van terena, umesto njega u igri je Kiprijanu.

18.00 - Utakmica je počela!

17.10 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen prijateljskom meču između Kipra i Srbije. Uz sport.alo.rs pratite uživo dešavanja iz Larnake.

 

 

Komentari(0)

Loading