STOJKOVIĆ ISKRENO POSLE POBEDE NAD KIPROM Dosta stvari ima da se ispravi, Tadiću od srca čestitam na rekordu

22:04 | 25-03-2024

Fudbal 0

Selektor Srbije Dragan Stojković ocenio je da će prijateljsku utakmicu protiv Kipra pamtiti po nekoliko stvari

Dragan Stojković Piksi
Alo/ Marko Metlaš

Srbija je golom Sergeja Milinkovića-Savića slavila u Larnaki sa 1:0. 

- Mislim da ćemo ovu utakmicu pamtiti po nekoliko stvari: upisana je pobeda kakva-takva, jedan gol je bio dovoljan, potom po rekordu Dušana Tadića, da je mladi Baždar debitovao i da smo promašili. 

Selektor Stojković je i te kako svetstan da dosta stvari mora da se popravi. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Dobra test utakmica, dobar trening. Ima dosta stvari da se ispravi, dosta stvari za dobru analizu. U ovim utakmicama najvažnije je da su svi igrači dobili šansu, a ono što je najbitnije za mene, da sam video ono što sam želeo da vidim, da sam dobio neke informacije koje će mi služiti za ubuduće. Prvo poluvreme je bilo zaista korektno odigrano, u fizičkom smislu. Izašli smo u visok presing, stvorili nekoliko šansi, postigli gol, promašili penal. Da je Mitar pogodio, moguće da bi utakmica otišla u drugom pravcu, bilo bi lakše da je kontrolišemo. Ovako, protivnik je stekao samopouzdanje, pogotovo u drugom poluvremenu. Iako smo mi dosta igrača menjali, ritam utakmice bi trebalo da se drži svih 90 minuta.

SRBIJA JE DOBILA NOVOG REKORDERA Tadić protiv Kipra ispisao istoriju, prvi na večitoj listi

Evropsko prvenstvo u Nemačkoj se bliži, a Stojković smatra da ima dovoljno vremena.

Ovaj martovski prozor takav kakav je, ali u junu nas čeka glazura tima, to je finalizacija onoga zašta se spremamo. I sigurno da će utakmice protiv Austrije i Švedske dati mnoge odgovore u kakvom stanju će Srbija biti i kako će izgledati na Evropskom prvenstvu. Te dve utakmice, bez obzira što su prijateljske, shvatam najozbiljnije. Imamo dovoljno vremena da ispratimo formu, minutažu, sve što se tiče naših igrača. Ne treba zaboraviti grupu igrača koja nije bila na spisku na ovom okupljanju, tako da njihovim povratkom Srbija će biti daleko moćnija i jača. 

Čestitao je selektor Stojković novom rekorderu srpske reprezentacije Dušanu Tadiću, koji je večeras odigrao 106. put u dresu državnog tima. 

Dobro je da smo pobedili, da može da pamti rekord sa pobedom. Igrač koji dugo traje, svojom igrom i ponašanjem je potpuno zaslužio. Oborio je rekord, od srca mu čestitam – svaka čast - poručio je selektor Stojković. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading