JAKA PORUKA MANDARIĆA: Zvezda i Partizan će biti iza Vojvodine, to što ima klub nemaju ni Siti ni Junajted

22:01 | 26-03-2024

Fudbal 0

Prve reči novog potpredsednika Vojvodine koji je najavio visoke ambicije kluba.

Milan Mandarić
EPA/TOM HEVEZI

Nema nikakve dileme da je zvaničan ulazak Milana Mandarića u Vojvodinu glavna fudbalska vest u Srbiji. Naravno, uz onu usko skopčanu sa ovom temom - da će klub iz Novog Sada pokušati da dovede Dušana Tadića.

Dao je i prvu izjavu za medije novi potpredsednik "stare dame" i odmah najavio visoke ambicije kluba.

- Pratim dovoljno. Pratio sam rezultate Vojvodine u zadnjih nekoliko godina. Gledam Zvezdu i Partizan koji će da ostanu iza Vojvodine jednog dana. Dobro se igra u odnosu na ostale regionske zemlje - rekao je on za Telegraf.

Svestan je Mandarić da će igrači biti najbolji brend Vojvodine.

- Igrači su gazde kada izađu na teren. Moramo da navijamo za njih. Od njih bi to trebalo da se očekuje. To je najvažnije. Moraju biti gladni za uspehom i ponosnim sa onim što nose. Ako nisu imali to, moraju da znaju da je Vojvodina tim koji ima ponos i koji bi trebalo da bude prepoznat u Evropi, a sve to dosta zavisi od njih. Kada neko prepozna klub i oni će biti prepoznati.

Nije krio Mandarić da je oduševljen uslovima koje ima Vojvodina i koje, kako sam kaže, nemaju ni Mančester siti ni Junajted.

- Kada sam video ove pomoćne terene, nisam mogao da verujem. To nema ni u Engleksoj, ni u jednom, ni u drugom Mančesteru. Želim da se razvije omladinska škola, jer mi je u svakom klubu to bio primarni cilj. Moramo da vratimo i navijače na stadion, jer su i oni važni partneri u klubu. Svi ovde radimo za isti cilj, a to je da budemo najbolji. Vojvodina mora da bude na vrhu tabele i da bude priznata u Evropi. Daću svaku vrstu podršlke koju mogu. Hvala svima na podršci i nadam se da se nećete razočarati.

Za kraj, svestan je da ima dosta posla u Vojvodini, ali i da je situacija i više nego dobra.

- Teško je da se nešto obeća, ali gde god sam bio napravio sam rezultat. Uzimao sam klubove koji su bili u mnogo većim problemima nego što je Vojvodina. Recimo, Portsmut je bio pred stečajem kada sam ga preuzeo. Vojvodina je sređen klub, ima dobre ljude koji to vode i žele da naprave pomak. Svugde sam pravio razliku i nema razloga da to ne bude i ovde slučaj. Bio bih jako nezadovljan kada se ne bi to desilo - rekao je Mandarić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading