PIKSI IMAO ŠTA DA VIDI Slovenci šokirali Portugalce u Ljubljani, Englezi se jedva izvukli, rutina Danaca

23:07 | 26-03-2024

Fudbal 0

Veče puno utisaka za selektora Srbije koji je imao prilike da na delu vidi sva tri rivala Srbije na predstojećem EP.

Fudbalska reprezentacija Slovenije
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Igrala je Srbija juče, a naši rivali na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj - večeras. I imao je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi šta da vidi.

Recimo, video je pobedu Slovenije koja je šokirala Portugal sa 2:0. Mogao je da vidi i kako su se Englezi jedva spasili protiv Belgije - 2:2, ali i rutinu Danaca protiv Farskih Ostrva (2:0).

Krenućemo od duela u Ljubljani gde je domaćin napravio ogromno iznenađenje protiv ekipe koju je predvodio Kristijano Ronaldo.

Izveo je Roberto Martinez izuzetno jak tim. Bili su tu još i Žoao Feliks, Vitinja, Žoao Kanselo, Ruben Neveš, Pepe...

Ali, vezisti Slovenije su im očitali lekciju. Kokretno Adam Gnezda Čerin strelac prvog gola za Slovence u 72. minutu i Timi Maks Elšnik koji je osam minuta kasnije nokautirao Portugalce.

Englezi su se jedva izvukli. I to zahvaljujući Džudu Belingemu koji je, kao i nebrojeno puta ove sezone u Real Madridu, postigao pogodak u 95. minutu za remi na Vembliju.

Prethodno je Juri Tilemans doveo Engleze u nezavidan položaj sa dva pogotka. Dorinos remiju "gordog albiona" je dao i Ajvan Toni golom iz penala.

Svakako da je veliki utisak ostavio Kobi Majno koji je odigrao drugi meč za Engleze (prvi put starter) i oduševio ne samo Sautgejta već i čitav Vembli koji mu je aplaudirao na večerašnjoj partiji...

Danci su rutinski dobili Farska Ostrva. Posle lošeg utiska protiv Švajcarske stigli su do pobede golovima Pjera Emila Hejbjerga u osmom minutu i Mohameda Daramija u 50. minutu.

Mada, ruku na srce teško da Farani mogu da budu reper kvaliteta. Utisak je da će Danci morati daleko bolje na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading