NE MOŽE BEZ DRAME Poljska sa penala do Nemačke, Ukrajina se ponovo čupala iz minusa

23:32 | 26-03-2024

Fudbal 0

Konačno imamo spisak svih učesnika predstojećeg Evropskog prvenstva.

Fudbalska reprezentacija Poljske
EPA-EFE/KARA THOMAS

Izgleda da večeras reprezentacije ne mogu bez drame. Bilo je njenih elemenata na meču Gruzije i Grčke, a jednako ili i više u okršajima Ukrajine i Poljske koji su obezbedili vizu za Nemačku!

Poljska je morala, baš kao i Gruzija, tek posle penala da rešava sudbinu plasmana na Evropsko prvenstvo. Penal seriju je dobila sa 5:4.

Tragičar za domaće Velšane je bio Danijel Džejms koji je u petoj seriji pucao tamo gde ga je pročitao Vojćeš Ščensni.

Prethodno su za domaćina precizni bili Dejvis, Mur, Vilson i Vilijams. Kod gostiju Levandovski, Šimanski, Frankovski, Zalevski i Pjontek čiji se gol ispostavio kao presudnim.

Generalno je Vels bio bolji rival večeras. Imao je nekoliko prilika, pre svega u prvom poluvremenu, koje nije umeo da iskoristi.

Uvuklo je to domaćina u nervozu. Tako je Kris Mefam u nadoknadi produžetka dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Jasno se videlo i u penal seriji da psihološko stanje domaćina nije najbolje. Tragičar je na kraju bio Džejms.

I Ukrajina je overila vizu za Nemačku i to ponovo preokretom. Kao i protiv BiH. Sada je pao Island i to sa 2:1!

Sjajni Gudmonson, kojeg čeka transfer u Inter iz Đenove na leto, je doneo prednost nominalnim gostima (meč se igrao u Poljskoj zbog dobro poznatog stanja u Ukrajini).

Međutim, Ukrajinci su okrenuli. Najpre golom Viktora Cigankova u 54. minutu, a onda i Mihajla Mudrika tačno pola sata kasnije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading