Srušio je Srbiju na Mundijalu, A ONDA JE UPAO U TEŠKU DEPRESIJU: Tražio sam užase o smrti!

13:38 | 27-03-2024

Fudbal 0

Tužno...

Rišarlison, FK Totenhem
EPA-EFE/VINCE MIGNOTT EDITORIAL USE ONLY

Napadač Totenhema, brazilski fudbaler Rišarlison Andrade, otvoreno je progovorio o izazovima s mentalnim zdravljem nakon Svetskog prvenstva u Kataru 2022. godine. Rišarlison je podelio da je prošao kroz težak period u svom životu, mada nije detaljisao o čemu se konkretno radilo.

Njegova borba sa depresijom je započela nakon ovog velikog fudbalskog događaja, iako je na početku Mundijala postigao dva gola protiv Srbije (2:0), od kojih je jedan bio izabran za najlepši na turniru.

Međutim, izgleda da je Rišarlison pretrpeo veliki mentalni teret...

HRVATSKA PRE SRBIJE, ALBANIJA NA DNU Evo kakve šanse imaju "orlovi" na Evropskom prvenstvu

– Tek što sam igrao Mundijal, što je zenit karijere, dostigao sam limit. Ne znam, nisam razmišljao o samoubistvu, ali sam upao u depresiju i želeo sam da odustanem – rekao je Rišarlison za ESPN.

Ne samo da je razmišljao o napuštanju fudbala, već su ga mučile i brojne negativne misli.

– Čak iako sam mislio da sam mentalno jak, posle Svetskog prvenstva sam se osećao kao da se sve raspalo. Mislim da me je terapeut, sviđalo mi se ili ne, spasao moj život. Imao sam samo negativne misli, čak sam na Guglu tražio samo sr*nja u vezi sa smrću.Godinu i po kasnije, dao je savet osobama koje prolaze kroz slična iskustva da potraže stručnu pomoć.

Ove sezone, Rišarlison je počeo sporo, ali je oko Nove godine počeo da igra sve bolje i počeo je da postiže golove. U Premijer ligi, postigao je 10 golova na 23 meča, uz tri asistencije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading