DULJAJ SE NE PLAŠI ZA STATUS U PARTIZANU: Postoji mnogo stvari i iskačem iz okvira posla, ali...

19:15 | 27-03-2024

Fudbal 0

Trener Partizana govorio o mnogim temama.

ata
ATA Images

Postao je poznat Igor Duljaj tokom mandata na klupi Partizana kao neko ko daje celog sebe za interese crno-belih. Kao neko ko nema problem da bez dlake na jeziku priča o onome šta ne valja.

Tako je bilo i ovog puta kada je za Meridian sport istakao da Omladinska škola, po kojoj je Partizan prepoznatljiv širom sveta, ne radi kako bi trebalo.

- Postoji mnogo stvari i iskačem iz okvira svog posla, ali to je sve u interesu Partizana. Tako sam učen. Ja sam unutra i mogu da vidim kako omladinska škola radi. Svi smo na Teleoptiku. Ako se pitam, postoje mnoge stvari koje bih menjao, da li kao trener ili na nekoj drugoj funkciji, videćemo. Neki put kada se izgubimo, vraćamo se na početak. Partizan mora da se vrati na početak kada pričamo o mladim igračima, dovođenju i selekciji igrača, načinu rada… Ne sme da ima sujete, već sve mora da bude argumentovano. Kada neko dođe u prvi tim da potpiše ugovor, mora da se daju argumenti zašto on. Ili, da se daju zašto neko drugi iz omladinske selekcije ne dobija ugovor. Neko mora da stane iza toga i potpiše se na taj izveštaj. Ima skauting služba, treneri, sportski direktor i svako da svoj izveštaj. Ne možete od deset puta, devet da promašite. Onda nešto nije u redu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Prebacio se Duljaj i na učinak u prolećnom delu sezone kojim nije nikako zadovoljan.

- Igrači su razočarani rezultatima, ali ne i igrom. Kao ni ja. Ako uzmemo u obzir da smo imali dosta šansi protiv Napretka, dok je protiv Lučana nedostajao samo gol. Na kraju, pamti se rezultat. Vidi se da nam fali Saldanja, on bi u nekim situacijama promenio tok utakmice.

metlas Alo/ Marko Metlaš
 

 

Istakao je trener Partizana da se ne plaši za posao na klupi crno-belih.

- Ima dosta do kraja prvenstva. Na meni i ekipi je da damo sve od sebe. Šta će biti na kraju – videćemo. Trudimo se da navijači imaju razlog da dolaze na stadion i vide igrače za koje će pokazati vreme gde će završiti. Partizan treba da gleda mlade, naravno, na prvom mestu domaće, ali hajde da vidimo ko su oni. Najlakše je potpisati ugovor sa šest, sedam igrača iz omladinske škole i dođemo u situaciju da se priča da ih trener ne forsira. A imamo situaciju da neki dođu iz drugih zemalja i odmah prave razliku na terenu. Svi kažu da su drugačija vremena, ali ne – drugačiji su ljudi. Problem je što mnogi zbog pravila bonusa moraju da budu u prvom timu i onda neki ispaštaju. Dolazi se u situaciju da deca stagniraju. Ma ne plašim se. Znači mi podrška navijača i nikada pravog navijača ne možeš da prevariš. Prepoznaju da li igrač daje sve od sebe, bez obzira koliko je tu - rekao je Duljaj.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading