ČUDNO Najbolji strelci lige Saudijske Arabije u isto vreme napadači koji najviše promašuju

06:00 | 28-03-2024

Fudbal 0

Portugalac nije iskoristio 20, a najbolji strelac Srbije svih vremena čak 19 zicera .

mitro
EPA

Kristijano Ronaldo igra još jednu dobru sezonu, ovaj put u Saudijskoj Arabiji. Ipak, i pored odličnog golgeterskog učinka, legendarni Portugalac predvodi crnu listu po broju promašaja velikih prilika. 

MITROGOL LOŠE IZVEO PENAL Ovako je napadač Srbije propustio priliku da duplira prednost "Orlova" protiv Kipra (VIDEO)

Ronaldo je s 23 pogotka vodeći strelac prvenstva Saudijske Arabije, a učinak mu je mogao biti još veći da je iskoristio zicere koje je imao. Statistički podaci govore da CR7 predvodi negativnu listu igrača po broju promašaja i ima ih ukupno 20 ove sezone. Iza njega je još jedno poznato ime. Naš Aleksandar Mitrović takođe igra vrhunsku sezonu, ali i on je imao veliki broj propuštenih prilika, čak 19! 

mitro EPA
 

Među etiketiranima je i zvezda Al-Etifaga Musa Dembele. On je propustio 15 dobrih prilika ove sezone. 

Ipak, i pored velikog broja promašaja, učinak sjajnih napadača je odličan, posebno Ronalda i Mitrovića koji su definitivno prave ubice za golmane. Ronaldo i Mitrović će do kraja sezone voditi veliku bitku za titulu najboljeg strelca. 

Portugalac je za sada u prednosti. Napadač Al Nasra ima 23 postignuta gola, a ovom učinku je dodao i čak devet asistencija. 

Mitrović je za sada na 20 pogodaka. Njegov Al Hilal je međutim na dobrom putu da osvoji titulu i nema dileme da će mu se sve podrediti u narednih 10 kola kako bi prestigao Ronalda. 

Pri vru liste strijelaca cu još napadač Al-Itihada Abderazak Hamdalah sa 17 golova, Anderson Taliska (Al Nasr) sa 16 i igrač Damaka Žorž-Kevin N'Kudu sa 15 golova. 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading