"SRAMOTO I BRUKO GRADA" Hrvatska "ukrala" reprezentativca - trese se Balkan

09:15 | 28-03-2024

Fudbal 0

Neverovatno.

Petar Sučić
GIANNIS PAPANIKOS / ZUMA PRESS / PROFIMEDIA

Mladi fudbaler Petar Sučić (19), poreklom iz Livna, svoje prve fudbalske korake napravio je u mlađim kategorijama Bosne i Hercegovine, ali se sada najverovatnije okreće ka dresu Hrvatske. Ovo je još jedan u nizu slučajeva da je Hrvatska "preotela" talentovane fudbalere komšijama, ali ovaj put burne reakcije izazvao je upravo Sučićev odlazak u hrvatski dres.

Jedan od Sučićevih bivših saigrača iz Bugojna, Ibrahim Dagoja, izrazio je nezadovoljstvo na društvenim mrežama, direktno prozivajući budućeg reprezentativca Hrvatske.

"U dresu Hrvatske si trenirao, u našem gradu se zajedno gledaju utakmice Bosne i Hercegovine i Hrvatske, zajedno navijamo. Kroz karijeru sam nosio šahovnicu na svom dresu i nikada mi to nije bio problem. Nikada zbog toga nisam imao problem, bio si ponos grada, bio si uzor mnogima, pa čak i meni. Neka te je sram i stid, nikad se ne uzdiži, ne znaš što te čeka sutra. Možda se nekada i vratiš u Bugojno, ali nikada više nećeš biti ono što si bio", napisao je.

ČEKA SE NOVI SASTANAK Piksi u selektor Engleske traže da se menjaju pravila

"Zaboravio si odakle si došao i ko te gurao kada niko nije znao za tebe. Nadam se da ćemo se nekada sresti na ulici i da ti svašta kažem. Sramoto i bruko grada. Svi znamo ko si i što si bio, odakle si počeo. Nismo od tebe tražili da igraš za Bosnu i Hercegovinu, ali nemoj nikada iznositi laži i vređati ljude koji su ti pomogli da budeš tu gde jesi"

Sučić je odgovorio na ove kritike ističući da je teška odluka o prelasku u reprezentaciju Hrvatske doneta zajedno sa porodicom.

"Baka je bratu i meni kupovala uglavnom Modrićeve dresove. Znate, u BiH nije bilo puno dresova hrvatske reprezentacije i, kad bi došli, obično su bili od jednog igrača, samo Luke Modrića", naglasio je mladi fudbaler

Inače, Sučić je trenutno na pozajmici u Dinamu iz Zrinjskog, a ove sezone je zabeležio značajne nastupe sa jednim golom i asistencijom na 32 odigrane utakmice.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading