SRBIJA ILI ČEŠKA? Navijači zgranuti identičnošću dresova - da li vam se sviđaju? (VIDEO)

13:48 | 28-03-2024

Fudbal 0

Nesporno je da jako liče.

Dresovi Srbije
Foto: Printscreen Twitter

Danas smo zvanično saznali kako će izgledati dresovi fudbalske reprezentacije Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu, ali prvi utisak nije baš ohrabrujući.

"Puma" je putem svojih zvaničnih kanala predstavila nove dresove za Austriju, Češku, Island, Srbiju i Švajcarsku, evropske selekcije kojima je tehnički sponzor. Ono što je iznenadilo mnoge jeste potpuna sličnost srpskog i češkog crvenog dresa.

Jedina razlika između njih je što će srpski dres imati crvenu kragnu, dok će Česi nositi plavu.

SPREMALA SE DETONACIJA, ALI... Dušan Tadić progovorio o Voši: Neću nikoga da dovodim u zabludu

Iako smo navikli da Puma i Adidas prave dresove po istom šablonu, gde su oblik i dizajn identični, a razlikuju se samo u bojama i nacionalnim detaljima, nikada do sada nije primećena ovakva velika sličnost kao sada, kada su u pitanju dresovi Srbije i Češke.

Iako su nedavno stigle informacije o povratku starog grba, izgleda da od toga neće biti ništa.

Očigledno je da su ove odluke ostavljene za budućeg tehničkog sponzora Fudbalskog saveza Srbije, s obzirom na to da je već poznato da će se saradnja sa Pumom okončati nakon Evropskog prvenstva, a da će naš tim već od septembra nositi dresove novog proizvođača sportske opreme.

Srbija i Puma su u partnerstvu od Mundijala 2018. godine u Rusiji, pri čemu javnost nije bila zadovoljna dizajnom dresova, osim onih koje smo nosili u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru. Posebno su se istakli beli dresovi u kojima je Srbija ostvarila istorijsku pobedu u Lisabonu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading