"TO JE NAŠA POLITIKA" Marin otkrio planove Crvene zvezde u narednim godinama

14:49 | 28-03-2024

Fudbal 0

Imao je šta da kaže o poslovanju crveno-belih.

Marko Marin
Alo/ Marko Metlaš

 - Politika našeg kluba kada su transferi u pitanju se još jednom potvrdila kao ispravna. Na sastanku Asocijacije evropskih klubova, kom sam prisustvovao u Amsterdamu, ljudi iz Nordsjelanda su predstavili svoj program i naišli na opšte odobravanje prikazavši idealnu prodaju za igrače na sledeći način, a kao što je poznato i Zvezda tako funkcioniše, izjavio je tehnički direktor crveno-belih Marko Marin.

- Idejna politika, koja je potvrđena i statističkim podacima jeste da mladi fudbaleri najveću tržišnu vrednost dostižu, kada imaju između 18 i 20 godina. Optimalan broj utakmica koje treba da odigraju pre prodaje je između 30 i 60, a ukoliko govorimo o vremenskom periodu „prozor“ za prodaju je najpogodniji u maksimalno godinu i po dana. Nakon toga je sve teže prodati igrača, objasnio je Marin.

SPREMALA SE DETONACIJA, ALI... Dušan Tadić progovorio o Voši: Neću nikoga da dovodim u zabludu

- Ovo je ujedno i filozofija jednog od najpriznatijih sistema za razvoj mladih igrača u svetu čiji su deo Brentford, Nordsjeland i akademija Right to Dream iz Gane.

- Konkretno, Nordsjeland je takvom filozofijom došao do toga da Ernesta Nuamu proda za 25 miliona evra u Lion, a zatim i Ibrahima Osmana za 16 miliona evra u Vest Hem.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading