ŠTIT KAO ODBRANA S čime ćemo na Engleze? Dvoglavi orao na srcu u nemačkom boju

06:30 | 29-03-2024

Fudbal 0

S dosadašnjim simbolom „orlovi“ će u crvenom dresu na favorita grupe, a u belom će napasti Dansku i Sloveniju

Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić
Tanjug/Vladimir Pori

 

Poznati proizvođač opreme je objavio kako izgledaju novi dresovi reprezentacija koje će nositi na Evropskom prvenstvu 2024, pa i Srbije.

Tim Engleske AP/Kirsty Wigglesworth
 

Nemački gigant je, zapravo, samo zvanično potvrdio ono što je izašlo u javnost na društvenim mrežama prošle nedelje, a to je da će „orlovi“ protiv Engleske igrati u dresu dominantne crvene boje s detaljima u plavoj (oko rukava) i beloj (traka na leđima). Šorts je plavi, a štucne bele.

Na grudima će, uprkos novom ruhu, biti grb s belim orlom (nošen na Mundijalu u Kataru i kvalifikacijama za predstojeći šampionat kontinenta), iako je FSS u međuvremenu odlučio da vrati stari simbol - četiri ocila. Očigledno je dres već bio dizajniran pre donošenja ove odluke na Terazijama 35.

Druga garnitura dresa - kad Tadić i društvo budu nominalno gosti na EP protiv Slovenije i Danske - dominantno je bela, s plavo-crvenom lajsnom oko rukava i plavom trakom na leđima. I šorts i čarape su takođe u beloj boji.

Nemačka firma je istovremeno objavila i dresove ostalih reprezentacija koje oblači - Austrije, Švajcarske, Islanda i Češke, čija oprema podseća na našu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading