ENGLEZI I EVROPA U STRAHU OD TERORIZMA Pojačane kontrole bezbednosti na prvenstvu Evrope, panika zbog terorističkog napada u Moskvi

11:20 | 31-03-2024

Fudbal 0

Nemačka će ugostiti 23 druge zemlje - uključujući Englesku i Škotsku tokom jednomesečne fudbalske izložbe od 51 utakmice u sklopu Evropskog prvenstva u fudbalu (14. jun - 14. jul)

teroristički napad u moskvi
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Navijači Engleske su upozoreni na novu terorističku pretnju za Euro 2024, prenosi britanski "The Sun".

Islamistički napad u Moskvi podigao je "opasnosti na novi nivo", rekla je nemačka ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer, samo 75 dana pre početka utakmice.

Gđa Fezer je dodala: 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Još snažnije udružujemo snage bezbednosnih organa za euro i spremamo se za sve moguće opasnosti. Ovo je neophodno da bi se ovaj veliki međunarodni događaj zaštitio na najbolji mogući način. Bezbednost turnira je najvažnija. Njeno jezivo upozorenje stiglo je samo nekoliko dana nakon što je teroristički zločin počinjen u Moskvi gde je ubijeno 143 ljudi. 

TUGA U RUSIJI Među ubijenima u terorističkom napadu i ruska šampionka

Među drastičnim koracima preduzetim u cilju zaštite navijača Engleske na turniru u junu biće plan za privremeno zatvaranje granica i pojačane granične kontrole. 

Očekuje se da oko pola miliona Engleza dođe na ovaj šampionat, pa otuda i ovolika zabrinutost i pojačana kontrola kod njih.

Britanska policija će takođe biti u Nemačkoj. Čelični prsten će biti bačen oko svake baze tima, uključujući dom za engleske zvezde Gereta Sautgejta, kao što su kapiten Hari Kejn i mlada senzacija Džud Belingem. 

Autor i stručnjak za terorizam Nil Dojl rekao je:

- Evro 2024. predstavlja glavnu metu za grupe koje žele da organizuju napade sa masovnim žrtvama radi osvete i globalnih naslova. 

Nema sumnje da će sve biti organizovano besprekorno kako do nekih većih incidenata ne bi došlo, s obzirom na sve ono što se dešavalo u Moskvi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.
 

 

Komentari(0)

Loading