UH, DOBRO JE... Aber s Bliskog istoka nije obeshrabrio Srbiju: Evo kad ćemo gledati Mitra na terenu

06:30 | 03-04-2024

Fudbal 0

U najgorem slučaju golgeter bi došao na okupljanje „orlova“ s jednom utakmicom u nogama

Aleksandar Mitrović
Printscreen/Instagram

 

Za tri utakmice na Evropskom prvenstvu 2024. (Engleska 16. jun, Slovenija 20, Danska 25), a ako da bog i u nokaut-fazi, selektor Dragan Stojković će moći da računa na Aleksandra Mitrovića.

Aleksandar Mitrović EPA/STRINGER
 

U kakvoj fizičkoj spremi će biti rekorder „orlova“ (57 golova), ostaje da se vidi, ali da će napadač Al Hilala biti na raspolaganju Piksiju, ta sumnja je odagnata.

S nestrpljenjem i strepnjom čekani aber s Bliskog istoka je stigao preksinoć...

„Posle medicinskih pregleda kojima je Mitrović bio podvrgnut dijagnostikovana je povreda butnog mišića i on će proći kroz terapiju i rehabilitaciju koja će trajati šest nedelja“, navedeno je u saopštenju lidera šampionata Saudijske Arabije.

Utakmice Al Hilala do kraja sezone

ŠTA PROPUŠTA: Al Hilal - Al Akdud (sinoć), Al Kaledž - Al Hilal (5. april), Al Hilal - Al Nasr (8. april), Al Ain - Al Hilal (16. april), Al Ahli - Al Hilal (19. april), Al Hilal - Al Ain (23. april), Al Hilal - Al Fateh (26. april), Al Itihad - Al Hilal (30. april), Al Tavon - Al Hilal (3. maj), Al Hilal - Al Hazem (9. maj), Al Nasr - Al Hilal (16. maj).
MOŽDA ZAIGRA: Al Hilal - Al Tae (23. maj).
OČEKUJE SE: Al Vehda - Al Hilal (27. maj).

To znači da će oporavak 29-godišnjeg Smederevca trajati do sredine maja, pa bi onda njegov povratak u ekipu trenera Žorža Žezusa mogao da se očekuje desetak dana kasnije.

Aleksandar Mitrović Alo!/Marko Metlaš
 

U najgorem slučaju Mitar bi na pripreme „orlova“ za EP došao s jednim mečom u nogama. A do šampionata u Nemačkoj bi imao još dva - testovi s Austrijom (4. jun) i Švedskom (8).

Komentari(0)

Loading