LIVERPUL SPREMAN DA DREŠI KESU Naslednik Klopa postaje drugi najskuplji trener ikada

07:00 | 03-04-2024

Fudbal 0

Liverpulova jasna ideja ko će da nasledi Klopa, samo će ga to papreno koštati.

Ruben Amorim
EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

Opterećuje upravu Liverpula pitanje naslednika Jirgena Klopa. I moraće hitno da ga rešava. A rešenje se nazire i to u liku Rubena Amorima.

Portugalac radi fantastičan posao u Sportingu već tri sezone i privukao je veliku pažnju najvećih evropskih klubova. Primera radi, tražio ga je Čelsi prošle sezone, ali on nije hteo da se preseli u London.

Ipak, mogao bi u Liverpul koji će morati da odreši kesu kako bi dovezao 39-godišnjeg trenera koji uz Ćabija Alonsa, Tijaga Motu, Čavija i Roberta de Zerbija spada među najtalentovanije stručnjake u Evropi.

Ono što je problem za "crvene" je činjenica da Amorim u ugovoru sa Sportingom ima otkupnu klauzulu vrednu 20.000.000 evra.

Mada bi navodno Sporting bio spreman da ga pusti i za 15.000.000 evra. Čak i da se dva kluba nađu na toj cifri, Amorim bi bio drugi najskuplji trener ikada!

Više je platio samo Bajern Minhen kada je dovodio Julijana Nagelsmana iz RB Lajcpiga (25.000.000 evra). Identičnu sumu novca je izdvojio Čelsi za Andrea Viljaša Boaša iz Porta još davne  2011. godine.

Videćemo da li će se na leto Liverpul odlučiti za Amorima kojem su šanse sve veće i veće...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading