EPILOG HAOSA U SPLITU Uhapšen veliki broj navijača, ima i povređenih policajaca

09:10 | 04-04-2024

Fudbal 0

Uhapšen je 51 navijač hrvatskih fudbalskih klubova Dinamo i Hajduk uhapšeno je tokom sinoćnih nereda posle utakmice tih klubova (1:0), a tri policajca su prevezena u bolnicu.

FK Dinamo Zagreb
Tanjug/Ap

 

Neredi su izbili posle meča kada su pripadnici navijačke grupe Torcida probili ogradu na stadionu Poljuda i izašli na teren, nakon čega su, pošto su fudbaleri oba kluba pobegli, pojurili ka tribini gde su smešteni pripadnici navijačke grupe "Bed Blu Bojs".

Policija je uspela da spreči sukob dve grupe tako što je oterala navijače Hajduka nazad na svoju tribinu, gde su oni sedištima i bakljama gađali policiju, prenosi hrvatski Indeks. Posle toga su se sukobi navijačkih grupa preneli izvan stadiona, a iz splitsko-dalmatinske Policijske uprave je saopšteno da su navijači nastavili napade u kojima su povređena tri policajca i prevezena u bolnicu, a jedno vozilo oštećeno.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Navijači su zapalili više kontejnera na ulicama čiji požari su pretili da se prenesu na obližnje automobile, što su sprečili vatrogasci koje su štitili policajci. Područje oko stadiona je nadletao helikopter, a policija je nastavila da nadzira javna mesta da bi sprečila dalja okupljanja navijača posle prestanka nereda oko 22.30.

Fudbalere Dinama policija je pustila iz stadiona u 23.00, a gradonačelnik Splita Ivica Puljak je na društvenoj mreži "Fejsbuk" osudio nerede i napomenuo da "nema opravdanja za nasilje".

Dinamo je na splitskom Poljudu pobedio Hajduk minimalnim rezultatom, golom Sandra Kulenovića u 15. minutu, dok je u drugom polufinalu Rijeka identičnim rezultatom porazila Lokomotivu golom Ivana Smolčića u 70. minutu.

Ove godine finale se igra na dve utakmice, prva je 15. maja u Zagrebu, a revanš je 30. maja na stadionu Rujevica u Rijeci.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading