SJAJNE VESTI IZ FIFA Srpkinja će suditi na Olimpijskim igrama u Parizu

11:00 | 04-04-2024

Fudbal 0

Fudbalski sudija iz Leskovca Jelena Cvetković svrstana je od strane FIFA među arbitre koji će deliti pravdu na Olimpijskim igrama u Parizu ove godine

FIFA
EPA-EFE/WALTER BIERI

Ovo ne bi trebalo da bude iznenađenje, ako se zna da ova Leskovčanka već sudi i mečeve ženske Lige šampiona, ali i kvalifikacije za najveća reprezentativna takmičenja.

U novembru 2022. postala je prvi ženski sudija koja je delila pravdu na utakmici Superlige Srbije i to između Radničkog iz Kragujevaca i Radnika iz Surdulica.

POTPUNO LUDILO Maroko gradi najveći stadion na svetu (VIDEO)

Od tada ona konstantno napreduje, što je prepoznala i svetska kuća fudbala. Nedavno je bila u VAR sobi i na utakmici četvrtfinala Lige šampiona između Barselone i Brana.

Jelena Cvetković je prisutna i na superligaškim utakmice kao VAR sudija. FIFA je odlučila da ona bude pomoćni VAR arbitar na olimpijskom turniru.

Svetska kuća fudbala je, inače, odabrala 21 sudiju, a oni će biti glavni arbitri na olimpijskim turnirima u obe konkurencije, 42 pomoćne sudije, 20 glavnih VAR arbitara i šest njihovih pomoćnika, među kojima je i Jelena Cvetković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading