VELIKE REČI RADETA BOGDANOVIĆA O MILOJEVIĆU To je trener, a ne onaj što se napije u kafani

16:50 | 04-04-2024

Fudbal 0

Rade Bogdanović smatra da su uspesi Crvene zvezde ovog proleća vezani isključivo za dolazak Vladana Milojevića

Bogdanović u svom stilu
Printscreen

Rade Bogdanović umeo je žestoko da "udari" po Crvenoj zvezdi, ali je gostujući na televiziji "K1" ispričao da mu se mnogo toga dopalo što je video ovog proleća u "večitom" derbiju protiv Partizana. Prema njegovim rečima, zasluge za popravljanje igre idu na račun novog trenera Vladana Milojevića. 

- Milojević je beogradsko dete i upoznao sam ga u vojsci. Jeste videli negde Milojevića u kafani, pored starleti u kafani? Niste, zato je tu gde jeste. Zašto je Zvezda prsla kad je otišao? U igračkom smislu mislim, pošto nije neki rezultat kad si prvak Srbije, a ti imaš najviše para. Sad već vidiš drugačiju postavku igre jer je ozbiljan i posvećen. To je trener, a nije onaj što se napije u kafani i uzme mikrofon i svi ga gledaju. Mora da bude primer svojim igračima. Može da se proslavi, ali u privatnim proslavama", rekao je Bogdanović u emisiji "Kec na jedanaest. 

Pohvalno je pričao i o generalnom direktoru Crvene zvezde Zvezdanu Terziću koji je više puta najavljivao da će podneti ostavku prvog trenutka kada klub ne bude šampion pod njegovim vođstvom. 

- Kad je Terza u pitanju, već ih je davao, ali rekao je jer zna da Zvezda neće izgubiti titulu. Namazan je, rođen je 21. maja kao i ja i zato ima moje simpatije, ali da zna da muti i zamuti, pa da pliva, tu je maestro. Pritisak na sudije? Pa mislite da Real Madrid to ne radi, to je pritisak velike televizije, federacijski i svaki drugi. Nije to nužno ništa loše, streme ka jednom cilju i sredstva ne biraju da li su to sudije, VAR, a to je najbolje za njih i familiju, ne za društvo - dodao je bivši reprezentativac Jugoslavije. 

"VRATITE SMRTNU KAZNU" Rade Bogdanović o ubistvu male Danke: Zamislite vi taj um, da liši života dete od 2 godine

Posebne pohvale Bogdanović je imao za Igora Duljaja, trenera Partizana: 

- Duljaj je jako kvalitetan kao momak, velika ličnost, dokazao se kao fudbaler u Partizan i Šahtjoru. Preuzeo je Partizan kada niko ne bih hteo, sad im država pomaže, prihvatio se teškog posla i pokazao je hrabrost i smelost da se suprotstavi ovog grupi prekoputa. To je za mene pozitivno, da i takvi postoje u našem fudbalu - naglasio je Bogdanović. 

Da bi srpski fudbal bio bolji, veruje da je potrebno još više novca i kvalitetnijih trenera i sportskih radnika, zato ne veruje da će se skoro pojaviti "neki treći klub" koji će poremetiti planove Zvezdi i Partizanu. 

- Juče sam se smejao pola dana. Sad su u Vojvodini promovisali Milana Mandarića koji ima 85 godina, nema energiju da se bavi Vojvodinom koja 30 i nešto godina ne zna rezultat. Mandarić je držao Olimpiju koji je napravio minus i napustio klub, tu se videlo da njegova karijera koja je nekad bila uzlazna, da je sada sportski funkcioner u padanju. Doveli su ga da naprave, šta - treći klub? Jeste, ali kilometar iza. Treba im deset godina da dođe na sto metara. Imate privatnike, Čukarički i TSC, ali ne može to da zaživi u selu. Novi Pazar ne može kada trenera plaća od tri do pet hiljada evra, a toliko ima čistačica na Marakani - zaključio je.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading