HAOS U HRVATSKOJ Huligani napravili haos - sada su dobili i ogromnu kaznu!

18:25 | 04-04-2024

Fudbal 0

Nije im to trebalo.

FK Hajduk Split
EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Odluka Komisije za takmičenje hrvatskog fudbalskog prvenstva da se "Poljud", stadion Hajduka iz Splita, zatvori zbog nereda koje su prouzrokovali navijači ovog kluba, izazvala je veliku pažnju javnosti.

Na osnovu zapisnika utakmice i izveštaja delegata sa polufinala Hrvatskog fudbalskog kupa između Hajduka i Dinama, Komisija je donela odluku da stadion bude zatvoren.

Delegat za sigurnost je utvrdio da je minut nakon završetka utakmice došlo do neovlašćenog upada domaćih navijača sa severne tribine na teren, gde su došli u sukob sa policijskim službenicima. Nakon toga, neredi su se proširili na tribine i širu zonu stadiona.

HUMSKA OTVARA SVOJE KAPIJE Besplatan ulaz na utakmicu Partizana i Novog Pazara

Ovakvo ponašanje predstavlja ozbiljan prekršaj, a prema važećem Disciplinskom pravilniku, Hajduk je suočen sa mogućnošću pet utakmica bez prisustva navijača, kako je jasno propisano u članu 28. pravilnika.

Ovo nije prvi put da su se kapije "Poljuda" morale zatvoriti. Prethodno, 2018. godine, Hajduk je igrao veći broj mečeva bez prisustva svojih navijača zbog nereda koje je izazvala Torcida. Tada je klub kažnjen sa četiri utakmice igranja pred praznim tribinama, uz očekivanu novčanu kaznu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading