ČEMU SLUŽI VAR? Navijači na Ostrvu besni - ovo je promaklo tehnologiji (VIDEO)

11:59 | 06-04-2024

Fudbal 0

Neverovatno.

FK Mančester junajted, FK Fulam
EPA-EFE/PETER POWELL

Derbi susret između Čelsija i Mančester junajteda (4:3) izazvao je žestoku debatu u engleskom fudbalskom svetu, a i dan nakon meča javnost se širom raspravlja o spornim penala koji su dosuđeni u korist londonskog tima.

Utakmica na "Stamford Bridžu" donela je dva velika preokreta i konačnu pobedu Plavaca, koji su u prvom poluvremenu ispustili dva gola prednosti.

Ekipa Maurisija Poketina povela je do 19. minuta sa 2:0 golovima Konora Galagera i Kola Palmera, ali je Junajted uspeo da se vrati i izjednači preko Garnaća i Bruna Fernandeša do kraja prvog poluvremena.

Garnaćo je u 67. minutu postigao gol za preokret "crvenih đavola", a činilo se da će gosti odneti pobedu sve do nadoknade vremena. Međutim, tada je Palmer sa dva gola, od kojih je jedan bio sa penala, doneo pobedu Čelsiju.

NIKADA NISTE VIDELI OVAKO NEŠTO Fudbalski meč je prekinut zbog katastrofalnog rušenja elektrane

 

 

Nakon utakmice, ekipa iz Mančestera nije mogla biti zadovoljna suđenjem, koje je već neko vreme pod velikim pitanjem uprkos upotrebi VAR tehnologije.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak situacija koje su prethodile dosuđenim penalima za Čelsi, a mnogi smatraju da su te situacije bile sporne i da nisu zaslužile kazneni udarac.

Prva sporna situacija desila se u 19. minutu kada je sudija dosudio penal nakon pada Kukurelje pod minimalnim kontaktom sa Antonijem, dok je druga situacija još kontroverznija kada je Madueke pao ispred Dalota, iako nije bilo jasnog kontakta.

Posebno čudi što se sudije u VAR sobi nisu oglasile povodom ovih situacija koje su trebale biti barem proverene.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading