Legendarni Zvezdin trener STAO JE NA CRTU ARKANU: Izbacili smo Obilić, a onda mi je prišao...

13:12 | 06-04-2024

Fudbal 0

Neverovatna priča.

markaana
Marko Metlaš/Alo

Čuveni kondicioni trener Crvene zvezde, Mihajlo "Bata" Radulović, otkrio je neka nezaboravna iskustva iz svog života tokom dugogodišnjeg boravka u klubu sa Ljutice Bogdana.

U nedavnom intervjuu za Telegraf, Radulović je podelio priču o tome kako je Zvezda izbacila Obilić iz Kupa, ali i o susretu koji je imao sa Željkom Ražnatovićem, poznatijim kao Arkan.

– Dođe utakmica u Kupu, igraju Zvezda - Obilić, i Obilić dobije 2:1 na Marakani. Bila je frka, smene Pižona i dođe Voja Lazarević. Onda su bili u Banji Vrujici na pripremama i Njeguš mi kaže "Bato, moram da igram u revanšu, šta misliš ti"? Kažem, što se mora, mora se. Voja Lazarević ga povede u Banju Vrujici, imali smo pet treninga. Posle dođe Voja Lalatović, voleo je da se šali, i kaže Njegušu ''Šta ćeš mi ti iz teretane''? Ali onda na revanšu Njeguš bude igrač utakmice, Zvezda pobedi, i on da gol iz penala.

MILOJEVIĆEV VOJNIK SE ČUVA Kangina suspenzija "visi", ali Gabonac ne popušta

Prisetio se i oporavaka dan nakon pobede, u hotelu Jugoslavija.

– Odemo mi posle utakmice na oporavak u hotel Jugoslaviju, u Arkanovu teretanu. A tamo je bilo veliko Arkanovo društvo, gledaju nas jesmo li poludeli. I jedan od njih, koga je dobro znam iz privatnog života ko je i šta je, neću mu pominjati ime jer nije živ, a ja ne volim da pominjem ako neko nije živ ničije ime... i on priđe Njegušu i kaže "vala da sam znao, slomio bih ti obe noge u teretani.

Bata je stao i založio se za Njeguša.

– Meni je bilo neprijatno, takav sam po prirodi, ne volim da pričam o sebi da sam junak, ali se znalo dobro ko sam i šta sam, stanem ispred njega i kažem prvo ćeš morati prijatelju da slomiš moje, pa Njeguševe noge. Onda je on to primio kao u šalu, ali je odmah otišao kod Arkana i rekao mu.

Nakon toga je prišao Raduloviću.

– Meni je posle pokojni Arkan rekao da mu je odgovorio: "Svaka mu čast kada je imao takvu hrabrost pred nas 30 da kaže to''. I onda dođe Arkan ovamo kod nas. Koliki je Zvezdaš bio, dođe i poljubi Njeguša i mene i kaže, vi ste me izbacili iz Kupa. Odmah tada kaže: "Bato je l' imaš vremena da dođemo do kocakarnice da popričamo"? Odemo tamo, i on me pita da li bih ja preuzeo Obilić, kažem: "Može, ali i Zvezdaši da dolaze".

Za kraj, otkrio je da se radilo i o novcu.

– Rekao je da može i onda su svi omladinci koje sam vodio dolazili u teretanu Obilića. Koliki je laf bio, ne bih da pominjem, voleo je da veže u crvenu mašnu, tada su bile marke. Kada bih pomenuo koliko je bilo novca niko mi ne bi verovao i bolje da ćutim – prisetio se Bata Radulović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading