KRALJ OŠTAR: Jednog dana je penal, a drugog - nije, Piksi možda nešto zna što mi ne znamo

19:46 | 06-04-2024

Fudbal 0

Sportski direktor Partizana o svim dešavanjim u domaćem fudbalu.

Ivica Kralj
Foto: ATA Images

Zbog komentara na račun sudija i Sudijske komisije, morao je Ivica Kralj da "odleži" šestomesečnu suspenziju. Skoro se vratio, pa je sportski direktor Partizana progovorio na mnoge teme.

Naime, on je bio gost u podkastu "Wish&GoaL" gde je puno toga imao da kaže. Najpre, o čuvenoj izjavi selektora Dragana Stojkovića Piksija "da je iznenađen kako je Partizan bio prvi na tabeli i da će Zvezda postati šampion".

- Ne znam, to je pitanje i za selektora, izjavio je da je prvenstvo gotovo, a Zvezda šampion. Ne razumem, ima još devet kola, dosta teških utakmica, posebno u plej-ofu. Ili nešto znaju što mi ne znamo. Gledam isključivo sportski, nadam se da Partizan može da napravi uspeh. Ima dosta stvari zbog kojih sam kažnjen, a ponavljaju se. Jednog dana je penal, sutradan takva situacije nije za jedanaesterac. Kad slušam objašnjenja pominje se intenzitet. Očigledno da ja ne znam pravila ili se ona menjaju u hodu. Kao sportisti mi ostaje da kažem: pusti da se igra, pa ko bude bolji.

Osvrnuo se Kralj i na kaznu koju je dobio, između ostalog zbog pozivanja na smenu predsednika Sudijske komisije Dejana Filipovića.

- Jedini sam kažnjen što sam izneo mišljenje povodom suđenja, stojim i danas iza reči izgovorenih posle prvog koa. Kasnije se ispostavilo da su ljudi koji su kaznili smenjeni, a kazna je ostala. Možda sam i ja preterao, ali sam morao da kažem šta mi je na duši i da zaštitim klub. Bez obzira na sve, neke stvari se ponavljaju. Uvek sam za razgovor, za iznošenje mišljenja, samo tako možemo da napredujemo, a neko drugi misli drugačije, da je moguće zatvoriti se u četiri zida... To je naša realnost i ponavlja se mesecima, skoro godinu dana. Dešavaju se stvari o kojima ne smem da razgovaram.

Ivica Kralj Marko Metlaš/Alo
 

Veruje Kralj da bi bilo dobro za srpski fudbal da i neki treći klub osvoji titulu i tako prekine decenijsku dominaciju Zvezde i Partizana.

- Za naš fudbal bi to bilo dobro, ali nas iskustvo i decenije iza nas nas uče da je to nemoguće. Bilo bi fantastično kad bi se pojavio neko da može da parira Partizanu i Zvezdi. Oni su simboli države što se sporta tiče, mada znate i sami kad na početku prvenstva pitate ko je kandidat za titulu svako će reći jedni ili drugi.

I za kraj, veruje bivši legendarni golman da bi čuvar mreže Partizana, Aleksandar Jovanović trebao da dobije poziv u A reprezentaciju Srbije.

- Aleksandar Jovanović je najbolji igrač Partizana, najstandardniji, brani sjajno u kontinuitetu, sposoban je da izvadi ekipu. Kad je on pravi, ostali deluju bolje. Zašto da ne bude kandidat za reprezentaciju? Najbolji je golman lige, mesto mu je u selekciji - zaključio je Ivica Kralj.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading