SLOBODA SE NE MIRI SA ODUZETIM BODOVIMA: Bilo kakav drugi ishod bi bio presedan i skandal!

20:45 | 06-04-2024

Fudbal 0

Reakcija Užičana na oduzeta tri boda za "zelenim stolom".

Sloboda
Printscreen

Pravu buru je izazvala greška Slobode iz Užica koja je u protokolu navela igrača sa pogrešnim brojem na dresu. Beogradski Radnički se žalio i na kraju dobio pobedu za "zelenim stolom". Ipak, ne mire se na jugu zemlje sa takvim ishodom.

Izdala je Sloboda prilično oštro saopštenje koje prenosimo u celosti:

- Zasluženo smo pobedili na zelenom terenu i zahtevamo od nadležnih organa da utakmicu registruju u skladu sa Pravilnikom o fudbalskim takmičenjima.

Nesporna je činjenica da je došlo do tehničkog propusta i da je naš igrač, koji je identifikovan pre početka utakmice od strane delegata i četvrtog sudije, obukao dres sa drugim brojem. Pravilnik je jasan, takmičarski deo je nesporan, a svesni smo da postoji disciplinska odgovornost i istu prihvatamo.

Član 61 Pravilnika o fudbalskim takmičenjima je jasan i ne predviđa registraciju utakmice službenim rezultatom u slučaju koji se desio. Direktor takmičenja nas je kaznio i naveo da je igrao igrač koji nije bio u zapisniku. To je apsolutno netačno. Igrač koji je bio na terenu bio je i u zapisniku pod imenom i prezimenom.

Verujemo u stručnost i posvećenost pravdi članova Komisije za žalbe, kojoj ćemo dokazati da je naš igrač Mihailo Jovanović, koji je upisan u zapisnik i bio na terenu na pomenutoj utakmici.

Sve dokaze smo pripremili i biće poslati Komisiji za žalbe gde očekujemo odluku o vraćanju bodova Slobodi u najkraćem roku. Bilo kakav drugi ishod bi bio presedan i skandal i nećemo nikome dozvoliti da nam oduzme ono za šta smo se na terenu sportski izborili.

Nadamo se da nećemo imati potrebu da idemo na Sportski sud CAS u Lozani i da će Komisija za žalbe FSS doneti Odluku u skladu sa Pravilnikom o fudbalskim takmicenjima - navodi se u saopštenju Upravnog odbora Slobode.

Inače je klub iz Užica slavio sa 1:0, ali je posle svega utakmica registrovana sa 3:0 za Radnički. Mada, igrač Mihailo Ivanović jeste zaveden, samo ne sa brojem 28 (koji inače nosi), već brojem 26. I tu je nastavo problem.

Videćemo kako će on biti rešen...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading