RADONJIĆ TRAGIČAR MAJORKE Atletik Bilbao osvojio Kup i to posle 40 godina

11:40 | 07-04-2024

Fudbal 0

Fudbaleri Atletik Bilbaoa osvojili su Kup kralja pobedom nad Majorkom 4:2 posle boljeg izvođenja penala na stadionu "La Kartuha" u Sevilji pred 60.000 navijača

FK Atletik Bilbao
EPA-EFE/JULIO MUNOZ

Bio je ovo prvi Kup trofej za Baske posle sezone 1983/1984. i 24. u istoriji kluba.


Majorka se borila za svoj drugi, bila je vrlo blizu da ga uzme ispred nosa Baskijaca i da im produži agoniju, ali je poklekla u odlučujućem periodu meča - u penal seriji.

Tragičari ostrvljana sa 11 metara bili su Morlanes kome je Agiresabala odbranio šut, i srpski reprezentativac Nemanja Radonjić koji je u trećoj seriji prebacio čitav gol.

Svi igrači Bilbaa pogađali su sa bele tačke (Garsija, Muniain, Vezga, Berenger).

Rezultat u regularnom delu meča i nakon produžetaka bio je 1:1.

Majorka je povela lepim golom Rodrigesa u 21. minutu, a izjednačio je Sanset u 50. na asistenciju daleko najboljeg igrača utakmice Nika Vilijamsa.

NAPADNUTI IGRAČI Strašan skandal u Srbiji: Redar udario dva fudbalera

Čudesni Atletikov krilni napadač odigrao je spektakularnu utakmicu koju, samo sticajem nesrećnih okolnosti, nije krunisao golom.

Neverovatno je kako iz nekoliko šansi nije uspeo da zatrese mrežu Majorčana, jednom jeste doduše (u prvom poluvremenu), ali je bio u malom ofsajdu.

Duboko u produžetku bio je takođe vrlo blizu, pogodio je stativu, krznuo je tačnije, posle udarca sa nekoliko metara.

Ključna je u tom trenutku bila intervencija defanzivca Majorke koji je u poslednji čas izblokirao udarac nezadrživog Vilijamsa. 

Nije ga hteo gol, ali je Vilijams i te kako zaslužan za rezultatsko poravnanje, potpuno zasluženo.

Tada je oduzeo loptu igraču Majorke skoro na centru, munjevito se okrenuo, krenuo i poslao savršen pas kroz odbranu strelcu gola Sansetu.

Baskijci su tek tada krunisali terensku inicijativu, generalno gledano bili su bolji, konkretniji, opasniji mada se ne može zanemariti herojska igra Majorke i njihova borba, umalo i osvojen pehar.

Murići je mogao biti junak ostrvljana - pogodio je stativu u drugom poluvremenu dok je minut nakon opisane šanse Vilijamsa glavom umalo matirao Baske. Tada je sjajno intervenisao Agiresabala.

FK Atletik Bilbao EPA-EFE/JULIO MUNOZ
 

Trio srpskih reprezentativaca u redovima Majorke meč je krenuo sa klupe.

Radonjića je Aguire uveo u 74. minutu, Nastasića u 105. da ojača defanzivne redove, dok je Rajković čitav meč presedeo na klupi.

Radonjić je doneo živost u igru po ulasku, nekoliko njegovih karakterističnih prodora uneli su nemir u redove Atletika međutim ostao je Nemanja nedorečen ovog puta.

Pamtiće se, na kraju, samo njegov promašaj u penal seriji.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading