MAGIKO PREKINUO MUČENJE Zvezda se nije pokazala protiv "fenjeraša", ali tu je - KATAI... Bodovi idu za Beograd (VIDEO)

17:50 | 07-04-2024

Fudbal 0

Crveno-beli su ostvarili vredan trijumf.

fkcz
Fk Crvena Zvezda

Crvena zvezda je odigrala utakmicu 29. kola Superlige Srbije, a protivnik joj je u Surdulici bio tamošnji Radnik. Iako se radi o susretu lidera na tabeli i "fenjeraša", prvoplasirani tim nije tako lako došao do trijumfa. Ipak, Aleksandar Katai je prekinuo mučenje i sa dva gola doneo bodove Beograđanima - 0:2 (0:0).

Važno je da se spomene da teren na stadionu nije bio u idealnom stanju, što je, možda, u određenoj meri uticalo na to da se ne igra atraktivan fudbal. Zanimljivo, ovaj podatak kao da je više odgovarao domaćima, koji je imao dve stopostotne šanse na meču i to posle kardinalnih grešaka crveno-belih.

Prvo je Omri Glazer kiksnuo, da bi u drugom poluvremenu slično uradio Naser Điga. Zvezda je tada imala sreće što Radnik nije kaznio propuste njenih igrača. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Ključni momenat na utakmici se dogodio tokom 15-minutne pauze, kada je trener Vladan Milojević odlučio da na teren pošalje Aleksandra Kataija umesto Marka Stamenića, a popularni Magiko je opravdao poverenje šefa tako što je sa dva gola slomio otpor protivnika - u 75. i 88. minutu.

Osvojivši tri boda u Surdulici, Crvena zvezda je zadržala prvo mesto na tabeli, dok je Radnik "zakucan" za poslednju poziciju.

Radnik - Crvena zvezda 0:2 (0:0)

Strelac: Aleksandar Katai 75', 88'

Stadion: "Stadion FK Radnik"; Gledalaca: 3.300; Sudija: Stanko Ostraćanin

Radnik (4-3-2-1): Ranđelović - Gašić, Sadik, Vranjanin, Kadijević - Hajdarević (od 93. minuta Cvetković), Oreščanin, Rustemović - Jovanović (od 80. minuta Stanojević), Anđelković (od 60. minuta Bogdanović) - Čumić (od 80. minuta Kunić). Trener: Dušan Đorđević

Crvena zvezda (4-2-3-1): Glazer - Mijailović, Spajić, Điga, Rodić - Stamenić (od 46. minuta Katai), Kanga (od 90. minuta Mimović) - Olajinka, Hvan, Ivanić (od 63. minuta Kraso) - Ndiaje (od 90. minuta Šljivić). Trener: Vladan Milojević

KRAJ UTAKMICE

88' - GOL! Posle određenog perioda zatišja, Zvezda je sjajno istrčala jedan kontranapad. Hvang je strpljivo sačekao Mijailovića na desnom boku, ovaj je centrirao i pronašao Kataija, koji je loptu glavom smestio u mrežu.

75' - GOL! Zvezda je konačno probila čeličnu odbranu Radnika i to preko Kataija, koji je još jednom pokazao koliko je kvalitetan sa loptom u nogama.

70' - Ubrzo je i Katai ušao u šansu, driblao je po levoj strani, probio, šutirao i pogodio spoljni deo stative.

69' - Zvezda konačno došla do odlične šanse, Hvang je bio skoro sam na oko 10 metara od gola Ranđelovića, ali je loptu poslao "nebu pod oblake".

65' - Katastrofalna greška Đige je umalo dovela da Radnik povede. Hajdarević je šutirao, Glazer je odbranio, ali je i tako lopta završila tik pored desne stative. 

53' - Skoro ništa se ne dešava na terenu u Surdulici, šanse se ne stvaraju, jedino je Katai probao improvizovanim šutom da savlada protivničkog čuvara mreže, ali je njegov pokušaj bio bezopasan.

47' - Navijači crveno-belih su priredili veliku bakljadu, te je zbog dima došlo do prekida meča. Posle dva minuta, utakmica je normalno nastavljena.

46' - Trener Milojević je prvu izmenu izvršio već na poluvremenu, pa je tako u igru poslao Kataija umesto Stamenića.

POLUVREME

45+4' - Poprilično tiho je bilo do kraja prvog poluvremena. Šansi skoro da nije bilo, te se na veliki odmor otišlo nerešenim rezultatom. Doduše, Anđelković se pred kraj zatrčao ka golu Glazera, delovalo je opasno, ali nije uspeo da uputi šut.

32' - Zvezda i Radnik su razmenili po polušansu, ali ništa ozbiljnije se nije desilo.

23' - Kanga je sjajno centrirao iz kornera, Olajinka je zahvatio loptu glavom, ali je Ranđelović ponovo odbranio i tako pokazao da je raspoložen za igru.

18' - Odmah zatim je Radnik mogao da povede, Glazer je napravio veliku grešku pošto mu se lopta odbila od noge. Ona je onda došla do Čumića, koji nije uspeo da savlada Izraelca.

18' - Ndiaje je lako mogao da se nađe sam ispred golmana Ranđelovića, ali nije dobro prihvatio sjajnu loptu koju mu je kroz sredinu poslao Kanga. 

12' - Mijailović je pokušao sa velike udaljenosti, ali je njegov šut bio samo solidan i relativno daleko od golmana Ranđelovića.

10' - Velika šansa za Zvezdu. Hvang je odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora pošto mu je Ndiaje ostavio loptu, ali je golman Ranđelović još bolje intervenisao.

1' - Počela je utakmica.

15.53 - Pogledom na tabelu Superlige Srbije lako može da se nasluti ko nosi epitet favorita.

Standings provided by Sofascore

15.27 - Poznati su sastavi timova, a trener Vladan Milojević je Marka Stamenića odredio kao bonusa u gostujućem timu.

15.25 - Dobar dan i dobro došli na blog našeg portala posvećen utakmici 29. kola Superlige Srbije u kojoj se sastaju Radnik i Crvena zvezda. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Surdulice.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading