PARTIZAN ZA ISTORIJU Prvo poluvreme kao ping-pong, Severina se radovao pa brukao, Kastiljo majstorijom overio Pazar!

21:55 | 07-04-2024

Fudbal 0

Rutinska pobeda Partizana protiv gostiju...

FK Partizan
Alo/ Marko Metlaš

Bio je Partizan pod pritiskom, pošto je Zvezda ranije danas pobedom nad Radnikom pobegla na plus sedam. Ipak, dobro su se danas nosili sa istim izabranici Igora Duljaja koji su oborili na pleća Novi Pazar - 2:0!

Fantastično prvo poluvreme smo gledali u Humskoj. Kao da smo prisustvovali partiji ping-ponga. Čas se išlo na jednu, čas na drugu stranu.

Spuštenih gardova i gladni golova su bili akteri meča na stadionu Partizana. Zapretio je prvi domaćin pokušajima Antića i Zahida u uvodnim minutima utakmice.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Reč-dve samo i o Norvežaninu. Trudio se, stalno je tražio loptu, često ulazio u šanse, ali je utisak bio da je uvek kasnio. Za korak, za sekund. Generalno, nema sumnje da se radi o jednom od najboljih igrača Partizana (uostalom, prvi je asistent ekipe) što je pokazao i večeras.

Oslobodio se Novi Pazar pritiska domaćina. Najbolju priliku u prvom delu igre je imao preko Marka Šćepovića u 12. minutu kada je Jovanović ukrotio neprijatan udarac.

Potom je dve šanse imao Zahid, prštalo je sve na terenu u Humskoj, posebno je bilo opasno malo pre isteka pola časa igre kada je Floro izbio loptu u poslednjem trenutku ispred Denila Kastilja.

FK Partizan Alo/ Marko Metlaš
 

I samo pet minuta kasnije smo videli pogodak. Divno je Baždar ostavio loptu Zahidu, utisak je bio da je momak rođen u Oslu zakomplikovao sve, međutim nekako je našao Kastilja koji je dodao do Severine, a ovaj provukao loptu kroz šumu nogu iza leđa Mirkovića.

Imao je dosta sreće Partizan već u narednoj akciji kada je penal skrivio Kanute neopreznim startom nad Ljajićem. Ipak, prethodno je Adešina bio u ofsajdu...

U visokom tempu je završen prvi deo igre, a jednako žustro je počelo i u drugom poluvremenu. U centru pažnje se našao strelac gola - Severina.

Zaista je teško opisati i dočarati šta je uradio Holanđanin. Dobio je loptu od Zahida na pet metara od gola, imao je praznu mrežu ispred sebe, ali je zakomplikovao, dao sekund Mirkoviću koji je spasio siguran gol.

Ozbiljno se obrukao Severina u toj situaciji i napravio od Mirkovića heroja verovatno i odbranom sezone...

Izvesno je da će krilni fudbaler Partizana morati da izvede na večeru Kastilja. Upravo je Ekvadorac ispravio brljotine Severine. Dobio je loptu na 15 metara i pravom bombom u 56. minutu od prečku zakucao loptu u gol gostiju.

Postigao je u 64. minutu Severina i drugi gol. Ipak, ovaj mu je poništen zbog prethodnog faula Svetozara Markovića.

FK Partizan Alo/ Marko Metlaš
 

 

Mogao je i Novi Pazar do gola samo tri minuta kasnije da je Karaklajić bolje šutirao posle ozbiljne greške štoperskog tandema Marković - Kovačević.

Opao je dosta tempo utakmice u završnici. Što zbog brojnih izmena oba trenera, što zbog rezultata koji je odgovarao Partizanu, a koji je bio istorijski.

Naime, crno-beli su po prvi put vezali četiri pobede nad Novim Pazarom kojeg su ostavili bez plej-of šansi, a četa Igora Duljaja nastavila poteru za Zvezdom koja je sada na plus četiri.

Partizan - Novi Pazar 2:0 (1:0)

Severina 35, Kastiljo 56

Sudija: Lazar Lukić

Drugo poluvreme:

Kraj utakmice!

90. minut - Igraće se još tri minuta u nadoknadi meča u Humskoj.

88. minut - Veliku priliku je imao Opara za goste. Slabo je šutirao Nigerijac u obećavajućoj situaciji. Mogao je golom možda da unese svojevrsnu dramu u samoj završnici.

85. minut - Problem za Novi Pazar pošto se na povredu požalio golman Mirković. Nema više trener Matić na raspolaganju izmene...

82. minut - Značajno je opao tempo utakmice. Što zbog velikog broja izmena oba trenera, što zbog rezultata Partizana koji sigurno jezdi ka pobedi.

78. minut - Ponovo loš centaršut Zahida. Kako utakmica odmiče tako i pada nivo koncentracije Norvežanina koji je iz povoljne situacije loše reagovao.

73. minut - Izašao je sa terena Sejduba Suma. Ušao je umesto njega Mihajlo Petković. Ostali smo vam dužni i informaciju da je prethodno trener Matić napravio četvorostruku izmenu kada je na klupu poslao Ljajića, Šćepovića, Adešinu i Momčilovića, a ubacio Oparu, Srećkovića, Islamovića i Karaklajića.

FK Partizan Alo/ Marko Metlaš
 

67. minut - Prečka za Novi Pazar! Karaklajić je iskoristio grešku Markovića i Kovačevića, ali je samo pogodio okvir gola Jovanovića.

66. minut - Trostruku izmenu je napravio trener Duljaj. Na teren su ušli Ovusu, Nikolić i Kalulu, a van terena izašli Goh, Baždar i Kanute.

64. minut - Novi gol Severine. Ovoga puta poništen. Podignuta je zastavica i tako je ostavljen Holanđanin bez drugog gola večeras. Sada ne svojom krivicom.

61. minut - Dobar pokušaj Severine. Karakteristično je Holanđanin šutirao iskosa sa desne strane kada je "zasekao" u sredinu. Prohujala je lopta pored leve stative.

56. minut - Gooool za Partizan! Ispravio je Severinine brljotine Kastiljo. Fantastičan gol Ekvadorca koji je sa 15 metara šutirao pod prečku!

50. minut - Kakva bruka Severine. Dobio je loptu od Zahida, imao je prazan gol ispred sebe, ali je sa pet metara Mirković uspeo da mu odbrani šut?! Zaista, skandalozno...

49. minut - U jednako dobrom ritmu je počelo i drugo poluvreme. I jedni i drugi su počeli da "kidišu" ka golu rivala.

FK Partizan Alo/ Marko Metlaš
 

 

46. minut - Počeo je drugi deo igre. Bitna napomena je da nema promena na poluvremenu ni na jednoj ni na drugoj strani. 

Kraj prvog poluvremena - Jako, jako dobra utakmica. Napadali su i jedni i drugi, međutim Partizan je uspeo da iskoristi šanse koje je stvorio preko Severine, dok Novi Pazar nije uspeo u istom.

45+2. minut - Slab pokušaj Gajasa Zahida iz slobodnog udarca iz vrlo obećavajuće pozicije... 

45. minut - Bližimo se polako kraju prvog dela igre. Igraće se još dva minuta u Humskoj.

42. minut - Novi pokušaj Zahida. Nema dileme da je Norvežanin među najboljim igračima na terenu. Utisak je da i povremeno kasni, komplikuje i zato su mu defanzivci Novog Pazara nekoliko puta blokirali šuteve.

38. minut - Odličan udarac Aranđela Stojkovića. Snažno je šutirao i Mirković je jedva izbacio loptu u korner.

37. minut - Koliko sreće za domaće. Napravio je Kanute prilično naivan penal nad Ljajićem, ipak u začetku akcije je Adešina bio u ofsajdu...

 

 

35. minut - Gooool za Partizan! Fantastična akcija i kombinacija Goha i Zahida. Delovalo je da je Norvežanin u jednom trenutku sve zakomplikovao, ostavio je ipak loptu Kastilju koji je pronašao Severinu, a Holanđanin je provukao kroz šumu nogu iza leđa Mirkovića!

34. minut - Jedna zanimljivost. Partizan nikada nije vezao četiri pobede protiv Novog Pazara i to bi po prvi put moglo da se dogodi večeras.

30. minut - Jako dobrih pola sata igre. Puno sadržaja u Humskoj, ali ipak čekamo još neku ozbiljniju šansu pred golom oba tima. 

26. minut - Gotovo siguran gol je sprečio Floro. Ispratio je Denila Kastilja i izbacio loptu u poslednjem trenutku ispred veziste crno-belih.

23. minut - Mali problem za Nikolu Antića kojem je morala da se ukaže medicinska pomoć, vratio se levi bek Partizana na teren.

22. minut - Pršti sve u Humskoj! Sada je Ljajić pokušao, ali je jako traljavo šutirao iz obećavajuće pozicije.

Gajas Zahid Promo/FK Partizan
 

21. minut - Odličan i jako opasan udarac Zahida. Divno mu je Baždar ostavio loptu, namestio se lucidni vezista, međutim lopta je prohujala pored gola.

19. minut - Evidentno je da su gosti došli do daha. Kombinovali su Ljajić i družina, međutim bez konkrentne realizacije. Dobra utakmica i velika borba u Humskoj za sada.

17. minut - Obećavala je ova akcija Partizana. Ponovo po desnoj strani, ipak Ksander Severina se našao u ofsajdu.

12. minut - Prva velika šansa za goste. Kombinacija upravo bivših igrača Partizana - Ljajića, Sume i Šćepovića. Gvinejac je loptu doturio do srpskog napadača koji je šutirao u Jovanovića.

10. minut - Dobar ritam na startu utakmice. Istina, uglavnom se igra na polovini Novog Pazara. Pokušavaju crno-beli da probiju zgusnutu odbranu gostiju.

5. minut - Jako lepa akcija Partizana. Kombinovali su po desnoj strani Goh, Severina i Zahid. Ukazao se prostor za Norvežanina, opalio je snažno, a odbrana Pazara opet izbacila loptu u korner. 

3. minut - Prva prilika na utakmici. Nikola Antić je dobio dobru povratnu loptu na ivici kaznenog prostora, šutirao je, međutim odbrana Novog Pazara je dobro intervenisala.

1. minut - Počela je utakmica u Humskoj, a zanimljivo je da navijači još uvek pristižu na stadionu gde je besplatan ulaz, ali moraju da se podignu ulaznice što i stvara gužvu.

19.50 - Šta je trener Partizana Igor Duljaj imao da kaže pred utakmicu saznajte OVDE.

19.30 - Sa druge strane, za Novi Pazar će igrati u startnoj postavi:

Mirković – Bojat, Fajed, Azemović, Floro – Đo, Momčilović, Adešina, Ljajić - Suma, Šćepović.

19.15 - Poznati su i sastavi. Zanimljivo je da je trener crno-belih u startnih 11 ubacio pomalo zaboravljenog Frenka Kanutea.

 

 

Jovanović – Stojković, Kovačević, Marković, Antić – Kastiljo, Kanute – Severina, Zahid, Goh – Baždar.

19.00 - Duel će biti veoma zanimljiv pošto se u Humsku vraćaju dobro poznata lica. Adem Ljajić, Sejduba Suma i Marko Šćepović su imali veoma značajan trag u crno-belom dresu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading