PIKSI ZAGRMEO PRED EURO Nisu svi selektori za to da vodimo 26 igrača na prvenstvo Evrope

13:16 | 09-04-2024

Fudbal 0

- Veći broj im remeti trening, ne mogu da se koncentrišu na ono što treba da rade na terenu, ali generalno većina je za to da bude 26 igrača na konačnom spisku - rekao je Piksi

Dragan Stojković Piksi
Alo/ Marko Metlaš

Jedna od tema sastanka koji je UEFA održala u ponedeljak bio je i broj igrača na spisku za predstojeće Evropsko prvenstvo. Aktuelna sezona kao i neke prethodne donela je veliki broj povreda, zbog čega su pojedini selektori tokom protekle reprezentativne pauze pozivali krovnu organizaciju evropskog fudbala da ne spušta granicu sa 26, na koliko su igrača mogli da računaju tokom Mundijala u Kataru. 

Među zagovornicima proširenja su između ostalih Ronald Kuman i Geret Sautgejt, a tog stava je i selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković, koji je zajedno sa selektorima ostalih državnih timova što su se plasirali na EURO učestvovao na završnoj edukativnoj radionici UEFA u Dizeldorfu. 

- Ono što nas je najviše interesovalo jeste broj igrača na spisku za Evropsko prvenstvo. Uzeo sam učešće u tim razgovorima i dao sam predlog da to bude 26. Mislim da se skoro svi selektori slažu da je broj od 23 igrača i tri golmana optimalan broj, jer mislim da ne treba ići korak unazad u odnosu na Mundijal. Mnogo je utakmica tokom sezone, mnogo povređenih igrača. Mislim da će taj predlog proći, naravno, moramo da sačekamo do konačne odluke UEFA. Bilo je, naravno, i selektora koji su smatrali da je 23 igrača sasvim dovoljno i da im veći broj remeti trening, da ne mogu da se koncentrišu na ono što treba da rade na terenu, ali generalno većina je za to da bude 26 igrača na konačnom spisku za EURO - izjavio je Piksi. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

SPREMA SE VELIKI PREOKRET? Otkriveno zašto Piksi još nije potpisao novi ugovor, nešto se ozbiljno promenilo

Naš selektor je u Minhenu imao niz srdačnih susreta i prijateljskih razgovora sa kolegama, selektorom Francuske Didijeom Dešanom, kao i Engleske Geretom Sautgejtom, odnosno Slovenije Matijažom Kekom, a sreo se i sa pomoćnikom hrvatskog selektora Ivicom Olić kao i visokim zvaničnikom UEFA Đorđom Marketijem.

- Sa dosta njih sam pričao, naravno i ovo je uvek dobro mesto za takve susrete i razgovore. Bilo je mnogo fudbalskih tema o kojima možemo da razgovaramo sa vrlo kompetentim ljudima, tako da sam generalno prezadovoljan sastancima koje smo imali. Verujem da će oni doprineti i boljem fudbalu sa više fer pleja, sve za one koji vole da uživaju u njemu, na radost navijača.

Osvrnuo se Piksi i na predavanje predsednika Sudijskog komiteta UEFA Roberta Rosetija.

- Imali smo zaista kvalitetan sastanak, Roberto Roseti je upoznao sve selektore sa mnogim stvarima koje nas očekuju na Evropskom prvenstvu. Stvari vezane za suđenje, uopšte za tehnologiju koja će biti podignuta na najviši mogući nivo, kada su u pitanju VAR odluke i uopšte ponašanje sudija na terenu, igrača, svih aktera, šta  će se tolerisati, a šta neće. Vrlo, vrlo dobar i koristan sastanak - preneo je selektor Srbije utiske sa radionice.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading