FUDBAL ZA BOGOVE, OVO ĆE SE PAMTITI Spektakl u Ligi šampiona, Arsenal i Real se nekako isčupali, Siti i Bajern mogu da žale

22:56 | 09-04-2024

Fudbal 0

Fantastičan fudbal u četvrtfinalu Lige šampiona!

FK Real Madrid, FK Mančester siti
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Fudbal za bogove. Ma, spektakl za pamćenje. I mogli bismo sa epitetima do sutra, svejedno to nije dovoljno da opišemo istorijsko veče u Ligi šampiona!

Verovatno ne istorijsko po nekom podatku, statistici ili čemu već. Nego po utisku. A zbog njega se fudbal i igra. A Real, Siti, Arsenal i Bajern su nam priuštili utisak za pamćenje.

Ne zna se da li je spektakularnije bilo na Santijago Bernabeuu gde su Real i Siti odigrali klasik za  pamćenje (3:3) ili na Emirejtsu gde je Arsenal uspeo da isčupa remi protiv Bajerna - 2:2!

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Fantastično je počeo meč u Madridu. Praktično iz prve ozbiljnije akcije smo videli pogodak. Napravio je faul Oreljan Čuameni, dobio žuti karton i tako zaradio automatsku suspenziju za narednu utakmicu.

Jako loše je Lunjin postavio živi zid sa samo jednim čovekom (Vinisijus), loše je i on bio pozicioniran što je učio fudbalski genije Bernardo Silva i već u drugom minutu se proslavio.

Nije dugo trajala prednost Sitija pošto je samo desetak minuta kasnije izjednačenje doneo Eduardo Kamavinga. Šutirao je vezista Reala, lopta je zakačila Rubena Dijaša, i prevarila Ortegu.

Na kraju je gol pripisan kao autogol portugalskog štopera, ali je to manje važno. Daleko manje u odnosu na delirijum na Bernabeuu koji je zavladao dva minuta kasnije.

Odličnu loptu je dobio Rodrigo, vukao je sa svoje polovine, pretrčao sve rivale, i uz malu pomoć odbitka od Akanđija prevario Ortegu.

FK Mančester siti EPA-EFE/JUANJO MARTIN
 

 

Malo je reći da je čitav stadion bio u transu. Real je za samo dva minuta preokrenuo meč. Mora se priznati da je posle toga tempo igre dosta opao u prvom delu igre.

Nije bilo realno da gledamo takav fudbal i u nastavku. Prilike se jesu ređale, međutim gotovo da nije bilo nijedne iz kategorije "opasnih".

Bolje je Real ušao u drugi deo igre. Pretio je preko Belingema i Vinisijusa, ipak falilo je mirnoće u završnici akcija.

I onda - hladan tuš. Foden je dobio loptu na ivici kaznenog prostora, namestio se i neodbranjivo opalio u same rašlje gola Real Madrida za šok na Bernabeu.

A dodatan je tek usledio. Igrao se 71. minut kada je Griliš dobro spazio da je udvojen, dodao je do Joška Gvardiola, a Hrvat se namestio i zario strelu u gol Lunjina.

Činilo se da Siti ima kontrolu igre i rezultata. Sve dok se nije ukazao Valverde. Urugvajac je uhvatio perfektan volej koji je Ortega mogao samo da isprati pogledom u tom 79. minutu.

Pokušavali su fudbaleri i jednog i drugog tima da promene nešto u završnici utakmice, ali od toga ništa nije bilo.

Duel u Londonu nije počeo tako uzbudljivo kao onaj u Madridu, međutim rano je i na stadionu Arsenala pao prvi pogodak.

Igrao se 12. minut kada je Ben Vajt pronašao Bukaja Saku, ovaj zalomio i matirao Nojera u dalji ugao.

Koliko god da Bajern izgleda loše sezone uspeo je samo šest minuta kasnije da pronađe ogromnu rupu u sredini odbrane Arsenala.

Stigla je lopta do Leona Gorecke koji je prosledio za Gnabrija, a bivši igrač upravo Arsenala je doneo poravnanje gostima.

FK Arsenal, FK Bajern Minhen EPA-EFE/ANDY RAIN
 

Istaklo se u nastavku i drugo krilo minhenskog giganta. Sane je napravio izuzetan prodor, srušio ga je Vilijam Saliba, a švedski arbitar Niberg je pokazao na belu tačku.

Preuzeo je odgovornost Hari Kejn i u 32. minutu poslao loptu u jednu, a golmana Davida Raju u drugu stranu.

Pokušao je Deklan Rajs na startu drugog dela igre da pokušajem iz slobodnog udarca matira Nojera, ali je lopta otišla malo preko gola.

Imao je Bajern bolje prilike. Pretio je preko Gnabrija, potom i Kejna čiji je udarac izblokiran u poslednjem trenutku.

I onda je Arteta napravio pravi potez. Uveo je na teren Leandra Trosara, Belgijanac se idealno prišunjao posle dve vrhunske finte Gabrijela Žezusa i u 79. minutu matirao Nojera.

Dobru šansu je imao i Kingsli Koman tri minuta kasnije, pa je potom pogodio i stativu u 90. minutu! Međutim, bilo je to poslednje uzbuđenje koje smo videli u Londonu večeras. A zaista ih je bilo...

Revanš mečevi ova dva para (pobednici se sastaju u polufinalu Lige šampiona) zakazni su za narednu sredu, 17. april.

Real Madrid - Mančester siti 3:3 (2:1)

Ruben Dijaš (ag.) 12, Rodrigo 14, Valverde 79 - Bernardo Silva 2, Foden 66, Gvardiol 71

Sudija: Fransoa Leteksje (Francuska)

Arsenal - Bajern Minhen 2:2 (1:2)

Saka 12, Trosar 76 - Gnabri 18, Kejn (pen.) 32

Sudija: Glen Niberg (Švedska)

Drugo poluvreme:

Kraj utakmica!

90+5. minut - Pao je Bukajo Saka u kaznenom prostoru Bajerna. Tražili su domaći penal. Švedski arbitar je samo odmahnu rukom.

90. minut - Stativa Komana! Mogao je Francuz debelo da se proslavi u završnici utakmice i to u dve situacije.

87. minut - Povredio se Fil Foden pa je Gvardiola posegnuo za prvom izmenom?! Ubacio je Hulijana Alvareza na teren. 

82. minut - Odlična šansa za Komana. Francuz je doneo novu energiju Bajernu. Šutirao je i to malo pored gola Raje.

79. minut - Nastavlja se ludilo sa golovima. Evo već šestog na Bernabeuu! Sada je Real stigao do izjednačenja. Fantastičan volej je zahvatio Federiko Valverde. Ma, najbolje da pogledate:

 

 

76. minut - Goool za Arsenal! Delirijum na Emiratima. Upisao se u strelce i Leandro Trosar. Vrhunske finte je napravio Gabrijel Žezus koji je spazio krajičkom oka da Belgijanac utrčava, dodao mu loptu, a ovaj matirao Nojera.

 

 

71. minut - Evo novog preokreta na Bernabeuu. Sada je Siti došao do prednosti. Lepo je Griliš prepoznao da je udvojen, dodao je do Joška Gvardiola, a hrvatski defanzivac na vrlo sličan način kao i Foden matirao Lunjina.

 

 

66. minut - Gooool za Siti. Evo izjednačenja u Madridu. Dobio je loptu Fil Foden, namestio se na ivici kaznenog prostora i neodbranjivo opalio. Ni dva Lunjina takav udarac ne bi mogla da odbrane.

 

 

66. minut - Nove izmene na Emirejtsu. Tuhel je ubacio na teren Kingslija Komana umesto Sanea, dok je Arteta uveo Leandra Trosara i Gabrijela Žezusa umesto Gabrijela Martinelija i Žoržinja.

60. minut - Za razliku od duela u Madridu, u Londonu je daleko mirnije u drugom delu igre. Trudi se Arsenal da pojuri preokret.

56. minut - Nova šansa za Real Madrid. Ovoga puta je Vinisijus bio u prilici. Shodno dobroj poziciji, obrukao se Brazilac koji je šutirao preko gola.

54. minut - Odličan potez Džuda Belingema. Dugo se nameštao Englez, pronašao idealnu poziciju, a onda šutirao malo pored gola Sitija.

51. minut - Moglo je da bude jako opasno po Bajern. Šutirao je Deklan Rajs iz slobodnog udarca i to malo preko gola. Nije puno falilo da Nojer ponovo bude savladan.

FK Arsenal, FK Bajern Minhen EPA-EFE/ANDY RAIN
 

49. minut - Dobar pokušaj Džeka Griliša. Iskosa je šutirao igrač Sitija, ali preko gola je otišla lopta.

46. minut - Nešto ranije je počeo drugi deo igre u Londonu u odnosu na Madrid. Napravio je Arteta jednu izmenu. Ostavio je na klupi Kivijora, a ubacio Oleksandra Zinčenka.

Kraj prvog poluvremena - Zaista smo gledali fantastičan fudbal. Posebno u prvih 20 minuta u Madridu i Londonu. Zanimljivo, ni Siti ni Arsenal nisu uspeli da zadrže početnu prednost u prvom delu igre. Videćemo šta nas sve čeka u drugom.

44. minut - Polako se privode kraju prva poluvremena. Nema previše uzbuđenja u poslednjim minutima. Mada nije ni bilo realno da gledamo tempo igre kao u prvih 20 minuta.

40. minut - Pao je Rodrigo, dobio je jedan nehotičan udarac laktom od strane Akanđija koji već ima žuti karton. 

37. minut - Dobrano se zakuvava atmosfera na Bernabeuu. Pustio je sudija Leteskje nešto oštriju igru, pa se tako često bune igrači obe ekipe.

32. minut - Goool za Bajern! Verovatno i najbolja prva poluvremena u ovoj sezoni Lige šampiona. Dobio je tim iz Minhena penal posle prekršaja Vilijama Salibe. Odgovornost je preuzeo Hari Kejn i pogodio. Preokret Nemaca...

 

 

26. minut - Malo je mirniji tempo u Madridu posle uraganskih 15 minuta tokom kojih smo videli čak tri gola. Fantastični mečevi zaista.

22. minut - Dobar pokušaj Jakoba Kiviora. Poljak je bio u izglednoj situaciji, ali je Nojer reagovao pravovremeno. Mogao je Arsenal ekspresno da povrati prednost.

18. minut - Gooool za Bajern! Da smo zamišljali, ne bismo ovako mogli. Novi pogodak. Ovoga puta u Londonu i to za goste. Pukla je odbrana Arsenala, stigla je lopta do Gorecke koji je pronašao Gnabrija, a ovaj matirao Raju.

 

 

14. minut - Šta se ovo dešava?! Pljušte golovi na sve strane. Čak dva u Madridu u dva minuta. Najpre je Kamavinga šutirao, lopta je zakačila Rubena Dijaša i prevarila Ortegu.

 

 

Šta tek reći za drugi kada je Rodrigo primio loptu na svojoj polovini, pretrčao kompletnu odbranu Sitija i uz pomoć Akanđija opet matirao Ortegu.

 

 

12. minut - Gooool za Arsenal! Odlična akcija domaćina. Dobio je Bukajo Saka loptu od Bena Vajta, namestio se i pogodio mrežu Bajerna.

 

 

11. minut - Problem i za Tuhela, žuti karton je dobio Alfonso Dejvis pa će i on zbog nagomilanih žutih kartona propustiti narednu utakmicu.

8. minut - Dobar pokušaj Gabrijela Martinelija. Šutirao je ofanzivac Arsenala, malo pored gola gostiju iz Minhena. Najbolja akcija Arsenala za sada.

7. minut - Za sada pršti sve u Madridu. Odlična prilika za Siti. Haland je bio u šesnaestercu, dosta iskosa, pa mu je Lunjin zaustavio udarac.

5. minut - Da ne zapostavimo duel u Londonu gde za sada Bajern ima terensku inicijativu, ali bez konkretnijih dešavanja za sada.

2. minut - Gooool! Kakav genijalni potez Bernarda Silve! Iskoristio je Portugalac očajnu postavku Lunjina. Pre svega živog zida gde je ostao samo Vinisijus žunior, a onda i samog ukrajinskog golmana. Sjajno je to uvideo igrač Sitija, opalio i iznenadio Real Madrid. Vodi Siti.

 

 

2. minut - Pojavio se i prvi problem za Real Madrid. Žuti karton je odmah dobio Oreljan Čuameni koji će tako propustiti revanš utakmicu zbog nakupljenih javnih opomena.

1. minut - Počeli su mečevi u Madridu i Londonu.

20.55 - Da podsetimo i da u ovim dvomečima ne važi pravilo gola u gostima, dok su revanš susreti planirani već za narednu sredu - 17. aprila.

20.45 - Što se tiče drugog duela, Arsenal je protiv Bajerna slavio četiri puta. Minhenski gigant je trijumfovao u šest navrata, dok je samo tri puta bilo nerešeno. 

20.35 - Zanimljivo je da su se u dve uzastopne sezone sastajali Mančester siti i Real Madrid u nokaut fazi Lige šampiona.

Prošle sezone su "građani" posle madridskih 1:1 u Mančesteru slavili sa 4:0 i na kraju se okitili titulom šampiona Evrope.

Ipak, istorijski gledano, Real je slavio četiri puta, Siti ima pet trijumfa, dok je dva puta bivalo nerešeno.

20.25 - Što se tiče utakmice u Londonu, za domaćina meč počinju:

 

 

Dok je Tomas Tuhel odlučio da izvede sledeću startnu postavu:

 

 

20.15 - Poznate su i postave. Idemo prvo od Real Madrida:

 

 

Za Mančester siti će igrati:

 

 

20.10 - Što se tiče druge utakmice, Arsenal neće na ovoj utakmici računati na povređenog štopera Jurijana Timbera, dok će Bajern biti lišen usluga Saše Bojea i Bune Sara u Londonu. 

20.05 - Trener Mančester sitija Pep Gvardiola neće na ovoj utakmici moći da računa na defanzivce Kajla Vokera i Nejtana Akea koji nisu ni doputovali u Madrid, dok je Joško Gvardiol nedovoljno spreman, ali se očekuje da zaigra.

Sa druge strane Karlo Anćeloti takođe neće računati na dvojicu igrača. Već duže vreme povređenog golmana Tiba Kurtou i defanzivca Davida Alabu.

20.00 - Nema dileme da nas čekaju dve lude utakmice i očekujemo da zaista bude spektakularno. Budite sa nama. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading