POČINJE RASPLET I Partizan i Zvezda igraju kod kuće, kome je teže da prođe u polufinale Kupa Srbije?

06:00 | 10-04-2024

Fudbal 0

Nema revanša ni u ovoj fazi, pa večiti rivali nemaju pravo na popravni ukoliko zakažu pred svojom publikom

Igor Duljaj i Vladan Milojević
Tanjug/Vladimir Pori

 

Finale Kupa Srbije igraće se 23. maja u Loznici na novoizgrađenom stadionu, a ko će nastaviti trku ka meču na „Lagatoru“ znaćemo posle četvrtfinalnih duela.

Detalj s večitog derbija Tanjug/Vladimir Pori
 

Oba večita rivala, po običaju najveći pretendenti na trofej, danas igraju kod kuće. Partizan dočekuje Voždovac, a Crvena zvezda je u poslednjem meču dana domaćin prvoligašu Vršcu.

Kup Srbije - četvrtfinale

SREDA

Partizan - Voždovac         15.00
Čukarički - Vojvodina       17.00
Crvena zvezda - Vršac    19.00
ČETVRTAK
Radnički K. - Novi Pazar 16.00

- Teško je dvaput za sedam dana igrati s istim rivalom, uprkos tome što je ovaj duel drugačiji od prvenstvenog. Tad su u opticaju bili bodovi, sad poraz izbacuje iz igre za domaći trofej. Voždovac mnogo dobro igra, ali bez pozitivnih rezultata. Niz neuspeha mora da se prekine, nadam se da neće protiv Partizana. Odlična su ekipa, mlada i poletna, umeju da igraju. Imamo i mi imperativ, željni su i ljudi iz kluba, pogotovo navijači prolaska u narednu rundu - rekao je trener crno-belih Igor Duljaj.

Detalj s meča Voždovac - Partizan FK Partizan
 

Trofej brani Zvezda, koja je u prošlogodišnjem finalu pobedila Čukarički (danas dočekuje Vojvodinu).

- Poštujemo svakog protivnika i u tom maniru ćemo ući u utakmicu, s ciljem da prođemo dalje. Videćemo za Dragovića, čekam odluku medicinskog tima. Što se tiče Glazera, zadovoljan sam kako radi i brani. Ne brine me ništa što se tiče igrača - rekao je strateg crveno-belih Vladan Milojević pred susret s gostima iz Vršca.

Fudbaleri Crvene zvezde osvajači Kupa Srbije 2023. Tanjug/Miloš Milojević
 

Četvrtfinale se igra na jednu utakmicu, bez revanša. Ukoliko posle 90 minuta bude nerešeno izvodiće se penali. Polufinale je na programu 24. aprila.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading