SPEKTAKL SMO TRAŽILI, SPEKTAKL SMO I DOBILI Ludnica i nestvarni preokreti u Parizu, Barsa slavi Rafinju, samoubistvo Borusije u Madridu i Ale kao tračak nade

22:54 | 10-04-2024

Fudbal 0

Fantastične utakmice u Ligi šampiona i ove večeri!

FK Barselona, FK Pari Sen Žermen
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Tražili smo i nadali se spektaklu ove večeri u Ligi šampiona baš kao što je to bio slučaj i sinoć i isti smo i dobili! Doduše, više u Parizu nego u Madridu.

U prestonici Francuske smo zaista videli ludu utakmicu. Gomila preokreta i na kraju pobeda Barselone nad Pari Sen Žermenom - 3:2!

Bila je Barselona bolji rival u prvom delu utakmice. Baš za taj jedan gol koji je i postigla. Od starta se videla ideja Ćavija da protivnika - napadne.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Nije želeo da ustukne ni za pedalj. Tako su Katalonci najbolju priliku imali u 20. minutu. Posle kornera i loše procene Donarume, loptu je glavom zahvatio Levandovski čiju je loptu Nuno Mendeš izbacio sa gol-linije.

Generalno je čuvar mreže Pari Sen Žermena ulivao veliku nesigurnost večeras. Uz nekoliko kritičnih pasova, posebno se "istakao" kod gola Barselone. 

Ponovo je Levandovski pokrenuo akciju, dodao do Lamina Jamala na desnoj strani, ovaj je centrirao, Donaruma odbio loptu samo do Rafinje koji je imao maltene nebranjenu mrežu ispred sebe. Od pogotka se malo trgao Pari Sen Žermen, ali do kraja prvog dela igre nije uspeo ništa konkretno da uradi.

Ali su zato "sveci" uraganski počeli drugi deo igre. Za samo tri minuta su došli do potpunog preokreta. Prvo preko Dembelea u 48. minutu posle odlične finte i ostavljene lopte od strane Mbapea, a potom i Vitinje.

I ovoga puta je pas bio perfektan. Delo je Fabijana Ruiza koji je ugledao Portugalca, a ovaj iskosa sa desne strane matirao Ter Štegena.

Kilijan Mbape, FK Pari Sen Žermen EPA/ Mohammed Badra
 

Mogao je PSŽ i do trećeg gola preko Barkole. Ipak, ovog puta je Ter Štegen udarac odbio do prečke!

Pravi potez je napravio Ćavi uvođenjem Pedrija. Očajno je Donaruma ispucao loptu koja je stigla do španskog veziste. Fantastičan pas je poslao talentovani Španac do Rafinje kojem nije bilo teško da se i drugi put upiše u listu strelaca večeras.

Ali, ni to nije bilo sve od ove spektakularne utakmice. Stigla je Barselona do novog preokreta. Doneo ga je Kristensen.

Samo što je Danac kročio na teren u 77. minutu se nedopustivo izuvkao i sa tri metra, između dva štopera PSŽ-a, matirao Donarumu. Treći put večeras.

Samoubila se Borusija Dortmund u Madridu. Posebno u uvodu utakmice koji je umnogome odredio dalji tok i konačnu pobedu Atletiko Madrida ove večeri - 2:1!

Gotovo da se gledaoci na Vandi Metropolitano nisu ni smestili kako treba, a već su mogli da slave gol domaćeg tima.

Neverovatnu glupost su napravili golman Kobel i defanzivac Matsen. Komplikovali su u opasnoj zoni, presečena je lopta i De Pol je ubacio u prazan gol.

Bio je to šok od kojeg se Borusija Dortmund nije oporavila. Bila je potpuno anestezirana u prvom delu igre.

Uprkos posedu lopte od 61 odsto u prvih pola časa igre nije imala nijedan jedini udarac na gol Atletika!

FK Atletiko Madrid, FK Borusija Dortumund EPA/JUANJO MARTIN
 

A domaćin je igrao perfektno. Svaku grešku je kažnjavao. Pa i onu iz 32. minuta utakmice kada je Antoan Grizman maestralno pronašao Samjuela Lina, a momak plaćen mizernih 6.500.000 evra matirao Kobela po drugi put večeras.

Najbolju šansu za goste u prvom delu igre je imao Džejdon Sančo koji je u samoj nadoknadi šutirao malo pored gola Jana Oblaka.

Dosta skromnije je bilo drugo poluvreme na Vandi Metropolitano. Dobre šanse su imali u završnoj trećini utakmice Brandt (malo preko prečke) na jednoj strani, odnosno Lino (divna odbrana Kobela) na drugoj.

Uspeo je Sebastijan Ale da golom u 81. minutu posle odbitka u kaznenom prostoru Atletika unese malo drame u samoj završnici utakmice.

Dao je reprezentativac Obale Slonovače tračak nade gostima da bi mogli daleko lakše da sustignu "minus jedan" u revanšu zakazanom za 16. april. Baš kao i onaj u Barsleoni.

Pari Sen Žermen - Barselona 2:3 (0:1)

Dembele 48, Vitinja 51 - Rafinja 37, 62, Kristensen 77

Sudija: Entoni Tejlor (Engleska)

Atletiko Madrid - Borusija Dortmund 2:1 (2:0)

Rodrigo de Pol 5, Lino 32 - Ale 81

Sudija: Marko Gvida (Italija)

Drugo poluvreme:

Kraj mečeva!

90. minut - Još četiri minuta će se igrati u Parizu i pet u Madridu.

85. minut - Bila je sporna situacija u kaznenom prostoru Barselone. Vukao je Kristensen protivničkog igrača, međutim iz VAR sobe je stigla presuda - nema penala.

81. minut - Gooool za Borusiju! Evo i "milionera". Iskoristio je snažni napadač odbitak u kaznenom prostoru Atletika i uneo malo drame u završnicu susreta.

 

 

77. minut - Nema kraja ludilu u Pariz! Novi prekoret, ovog puta u režiji Barselone. Zaista nedopustiva reakcija odbrane Pari Sen Žermena kojoj je Kristensen iz peterca, između dva štopera, zatresao mrežu!

 

 

75. minut - Stativa za PSŽ! Dembele je bio u izuzetnoj šansi, šutirao je iskosa sa leve strane, bio je već savladan Ter Štegen, ipak lopta je pogodila okvir gola.

74. minut - Još jednom Barselona preti sa distance. Ovoga puta Žoao Feliks (koji je pre 15-ak minuta zamenio Jamala). Međutim, Donaruma još jednom brani.

70. minut - Veoma dobar pokušaj Rafinje. Šutirao je Brazilac iz slobodnog udarca sa 25 metara, ipak ovog puta je Donaruma bio na mestu, za razliku od većeg dela utakmice.

62. minut - Gooool za Barselonu! Ponovo Rafinja! I opet očajna lopta Donarume, stigla je ona do Pedrija koji je prebacio odbranu PSŽ, do Brazilca koji je matirao italijanskog golmana drugi put večeras.

 

 

60. minut - Nismo zapostavili utakmicu Atletika i Borusije gde se malo šta događa. Daleko je uzbudljivije u Parizu u ovim trenucima.

55. minut - Prečka za PSŽ! Ovoga puta Barkola i ponovo iskosa sa desne strane. Uspeo je Ter Štegen da skrene udarac na okvir gola.

51. minut - Kakav preokret Pari Sen Žermena! Za samo tri minuta se situacija potpuno okrenula na Parku Prinčeva. Divan pas je dobio Vitinja od Fabijana Ruiza. Iako je bio iskosa sa desne strane, pogodio je dalji ugao Barsinog gola.

 

 

48. minut - Gooool za Pari Sen Žermen! Akcija po levoj strani, centrirao je Mbape, stigla je lopta nekako do Dembelea koji je fintom zalomio trojicu igrača Barselone i šutirao snažno. Tamo gde Ter Štegen nikako nije mogao da dohvati loptu.

 

 

47. minut - I Edin Terzić je nezadovoljan, pa je na poluvremenu uveo Julijana Brandta umesto Feliksa Nmeče.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Parizu. Trener Luis Enrike je odlučio da ostavi u svlačionici Marka Asensija, a na teren pošalje Bredlija Barkolu.

Kraj prvog dela igre - I više nego zasluženo vode španski timovi. Istina, Atletiko više nego Barselona, ali su Katalonci bili bolji rival u prvih 45 minuta na Parku Prinčeva. Sa druge strane su Madriđani potpuno anestezirali rivale iz Nemačke i iskoristili sve šanse koje su im se pružile. 

45. minut - Krenula je nadoknada na meču PSŽ-a i Barselone. Da vidimo, da li može nešto zanimljivo da se desi...

42. minut - Posle gola Barselone, zahuktava se borba u Parizu. Daleko je veći tempo utakmice, posebno zato što domaćin pokušava odmah da uzvrati i izjednači.

37. minut - Gooool za Barselonu! Evo konačno i na Parku Prinčeva pogodak. Očajna intervencija Donarume posle centaršuta Jamala. Stigla je lopta do Rafinje koji je maltene imao praznu mrežu ispred sebe.

 

 

33. minut - Gooool za Atletiko! Potpuna dominacija Simeoneove čete. Sada je strelac bio Samjuel Lino. Perfektna akcija domaćina i fantastičan pas Grizmana za Brazilca koji se rutinski snašao.

 

 

32. minut - Što se tiče utakmice u Parizu, počeo je malo domaćin da preti, istina bez veće šanse. Ne predaje se ni Barselona, konstantno vrši pritisak na protivnika.

28. minut - Džaba Borusiji što ima posed lopte od čak 61 odsto kada u prvih pola sata igre nije uputila nijedan jedini udarac ka golu Jana Oblaka?!

24. minut - Ozbiljno preti Barsa. Utisak je da gol visi u vazduhu. Pod sve većim pritiskom je Đanluđi Donaruma pošto se ređaju opasni šutevi i napadi gostiju. 

20. minut - Kakva šansa za Barselonu! Posle kornera je nastala totalna konfuzija u odbrani PSŽ-a pa je domaćin sa gol-linije izbio loptu. Čini se da je to učinio Njuno Mendeš.

18. minut - Potpuno dijametralno suprotno veče od jučerašnjeg. U prvih 15 minuta zaista ništa vredno pomena nismo videli, osim gola De Pola koji je više došao iz greške Borusije, nego neke briljantnosti u igri domaćina.

11. minut - Odličan pokušaj Markosa Asensija. Zalomio je sa desne strane, snažno šutirao i Ter Štegen je nekako uspeo da ukroti udarac.

7. minut - Goool za Atletiko! Velika greška odbrane nemačkog tima koju je iskoristio Rodrigo de Pol. Odmah vođstvo za domaćina koji je odlično otvorio utakmicu.

 

 

6. minut - Prva ozbiljnija situacija, izbio je Rafinja ispred Donarume, ali je italijanski golman bio brži i pokupio je loptu. Moglo je da bude daleko opasnije po gol PSŽ-a.

5. minut - U nedostatku uzbuđenja, jedna zanimljivost. Meču u Parizu prisustvuje legendarni Ronaldinjo koji je branio boje i PSŽ-a i Barselone.

 

 

1. minut - Počele su utakmice u Madridu i Parizu. Zanimljivo je bilo videti da je samo nekoliko sekundi pre starta utakmice Ćavi kraj aut linije davao dodatne instrukcije Laminu Jamalu i Kundeu, igračima koji brane desnu stranu terena, onu po kojoj se očekuje da dejstvuje Mbape.

20.55 - Što se tiče Borusije, ona je protiv Atletika slavila dva puta, Madriđani su upisali takođe dve pobede, dok nijedan meč nikada nije okončan remijem.

20.45 - U prethodnim duelima, Pari Sen Žermen je zabeležio četiri pobede, Barsleona takođe četiri, dok je pet puta bilo nerešeno. 

20.35 - Veliki broj policajaca vrši kontrole u Parizu i Madridu zbog prethodnih najava Islamske države (ISIS) da bi upravo te dve utakmice mogle da budu naredna meta ove terorističke grupe.

20.25 - Za meč u Madridu, trener Atletika je odabrao da meč počnu:

 

 

Sa druge strane, trener gostiju Edin Terzić je rešio da suprotstavi sledećih 11:

 

 

20.15 - Poznate su i startne postave. Za Barselonu će zaigrati:

 

 

Trener Pari Sen Žermena Luis Enrike se odlučio za sledećih 11 igrača:

 

 

20.05 - Ni u taboru Atletiko Madrida nije bolja situacija sa povredama. Simeone je morao da sastavlja tim bez Memfisa Depaja, Tomasa Lemara, Vitola i Marija Ermosa.

Edin Terzić neće računati u madridskom okršaju na Remija Bensebainija i Donijala Malena koji je u sve boljoj formi.

20.00 - Neće moći trener Barselone Ćavi večeras da računa na Alehandra Baldea i Gavija, dok su pod znakom pitanja Pedri i Frenki de Jong.

Sa druge strane i Luis Enrike ima problema sa povredama, pa tako večeras nećemo gledati na terenu Ašrafa Hakimija, Nordija Mukijelea i Presnela Kimpembea.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading