BADAVA I JODA Sila nije uz „svece“, kapital otišao za Španiju

06:00 | 12-04-2024

Fudbal 0

Koreografija navijača PSŽ inspirisana „Ratovima zvezda“ nije pomogla nezapaženom Mbapeu i družini da izbegnu poraz

Navijači PSŽ
AP/Lewis Joly

 

Dart Vejder je pobeđen, jasno uz pomoć Sile, ali samo na filmskom platnu. Na javi, u Gradu svetlosti, ni učitelj Joda nije pomogao PSŽ da savlada Barselonu, koju su navijači poistovetili s lordom tame.

Navijači PSŽ AP/Lewis Joly
 

Francuski prvak nije, dakle, materijalizovao ambijent „Parka prinčeva“, kojim je dominirala spektakularna koreografija s motivima iz „Ratova zvezda“.

Navijači PSŽ EPA/MOHAMMED BADRA
 

Ekipa Luisa Enrikea, bez posebnog učinka Mbapea, uspela je početkom drugog poluvremena da anulira minus iz prvog (Rafinja 37), čak i povede (Dembele 48, Vitinja 51), ali je to bilo sve od „svetaca“.

Kilijan Mbape EPA/Yoan Valat
 

Liga šampiona - četvrtfinale

Real M. - Mančester siti     3:3 (2:1)
Arsenal - Bajern                 2:2 (1:2)
Atletiko M. - Dortmund      2:1 (2:0)
PSŽ - Barselona               2:3 (0:1)
* revanši su na programu 16. i 17. aprila

Rafinja još jednim golom (62) i Kristensen (77) ispisali su konačnih 2:3 pred 47.470 svedoka i omogućili Kataloncima kapital pred revanš narednog utorka.

Roberto, Rafinja i Levandovski EPA/Yoan Valat
 

Barsin strateg Ćavi je sijao od zadovoljstva zbog velike pobede, a i zato što je nadmudrio bivšeg učitelja, sad kolegu s klupe Parižana.

Ćavi Ernandez i Luis Enrike EPA/Yoan Valat
 

- Dobro smo se branili i dobro smo napadali. Odlično smo čuvali Mbapea. Veoma sam srećan i ponosan na tim, posebno na Jamala, Kubarsija i Lopeza, koji dolaze iz naše škole. Ovo je nova Barsa - istakao je Ćavi, koji je u poslednjoj igračkoj sezoni u dresu „blau-grane“ 2015. osvojio Ligu šampiona pod komandom Enrikea.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading