KATASTROFA NA "ENFILDU", BAJER IDE PO TRIPLU KRUNU Atalanta deklasirala Liverpul, Ćabijevi momci ne znaju šta je poraz, Roma i Benfika minimalni

23:00 | 11-04-2024

Fudbal 0

Italijani pred velikim uspehom, Bajer, Roma i Benfika napravili prvi korak ka polufinalu Lige Evrope.

Fudbal
AP Photo/Jon Super

Fudbaleri Atalante deklasirali su Liverpul u Engleskoj rezultatom 3:0, dok je Roma kao gost savladala Milan 1:0 u prvim mečevima četvrtfinala Lige Evrope.

Po sastavu ekipe bilo je jasno da je menadžer Liverpula Jirgen Klop odlučio da prioritet u odnosu na Ligu Evrope da trci za titulu u Premijer ligi. Šansu su tek u drugom poluvremenu dobili Mohamed Salah, Dominik Soboslaj, Diogo Žota, Endi Robertson i Luis Dijaz. Atalanta je to umela da iskoristi i stigne do ubedljive pobede koja joj praktično već sad garantuje plasman u polufinale drugog po snazi evropskog takmičenja. Dvostruki strelac za klub iz Bergama bio je bivši napadač Vest Hema Đanluka Skamaka, u 38. i 60. minutu, dok je Mario Pašalić postavio konačan rezultat u 83. minutu.

Roma je kao gost savladala Milan 1:0, a jedini gol dao je Đanluka Manćini u 17. minutu, posle dodavanja Paula Dibale. U 87. minutu rezervista Milana Samuel Čukveze je pogodio prečku, pa je Roma sad za nijansu bliža polufinalu.

Bajer iz Leverkuzena je veoma blizu plasmana u polufinale pošto je savladao Vest Hem kod kuće rezultatom 2:0. Rezervista Jonas Hofman je ušao u igru u 76. minutu i bio najzaslužniji za pobedu "farmaceuta". U 83. minutu je bio strelac, a u 90+1. minutu asistent Viktoru Bonifejsu.

Benfika je pobedila Olimpik iz Marselja 2:1. Rafa Silva u 16. i Anhel Di Marija u 52. minutu su bili strelci za "orlove", dok je nadu gostiju za prolaz dalje golom u 67. minutu sačuvao najbolji strelac ekipe Pjer-Emerik Obamejang.

Revanš utakmice igraće se sledećeg četvrtka.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading