ISPOVEST NEKADAŠNJEG NAPADAČA CRVENO-BELIH Radio na građevini, konobarisao, pa osvojio titulu sa Zvezdom

09:45 | 12-04-2024

Fudbal 0

Mnogi ne znaju da je crnogorski fudbaler prošao kroz teške situacije ne bi li došao do cilja, o čemu je on otvoreno pričao po prvi put.

Petar Orlandić
Marko Metlaš/Alo

 

Nekadašnji napadač Crvene zvezde Petar Orlandić bio je deo generacije crveno-belih koja je vratila titulu u vitrine "Marakane".

Mnogi ne znaju da je crnogorski fudbaler prošao kroz teške situacije ne bi li došao do cilja, o čemu je on otvoreno pričao po prvi put.

- Radio sam kao građevinski radnik preko dana, do tajminga za trening, pa onda povratak na posao. Ako bi se povremeno desilo da nema posla u toj branši, onda bih konobarisao do jedan sat posle ponoći. Nekada sam i kombinovao dva posla. To nije tajna za ljude iz Crne Gore koji me poznaju. Oni znaju da je to istina, ali nikada do sada nisam o tome želeo da pričam za medije. Nisam koristio patetiku da skupljam poene na Marakani. Moj cilj definitivno nije bio da osetim sažaljenje kad me neće gol. Svaki pošten posao je za ljude, iz toga sam mnogo naučio. Poštujem svakoga, bez obzira na ono čime se bavi. Nikada se nisam stideo. Sa ocem nisam imao kontakt i zato nije mogao da mi pomogne, pa sam se tako borio za koru hleba. Ja nisam bio najbolji igrač, niti sam sebe ikada tako video. Određena doza popularnosti koju sam u tom trenutku stekao me nije promenila - kaže Orlandić i dodaje:

- Uvek mi je jedino bilo važno da budem dobar čovek i da javnost stekne takav utisak o meni. I dalje želim da me pamte kao dobrog čoveka, a ne po tome kakav sam fudbaler. Nebitno mi je to, uspevali su i gori od mene. Majka me je učila da budem čovek i njoj sve dugujem u životu - rekao je Petar Orlandić za "Meridian sport".

Orlandić je sada član Jezera iz Plave, a tokom karijere branio je boje nekolicine klubova iz Crne Gore, Portugala, Kine, Tajlanda, Bosne i Hercegovine i sa Malte.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading