ŠUMADIJA SLAVI Radnički među četiri najbolja, a trener... Dudić više nije ljut!

06:00 | 13-04-2024

Fudbal 0

Kragujevčani s nestrpljenjem čekaju žreb koji je na programu u utorak

Feđa Dudić

 

Radnički 1923, pobedom protiv Novog Pazara 3:1, izborio je plasman u polufinale Kupa Srbije, što je, kako je u gradu na Lepenici naglašeno, istorijski uspeh, jer se ovaj klub nikad ranije nije plasirao u završnicu našeg najmasovnijeg fudbalskog takmičenja.

Feđa Dudić Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Osim ove pobede, Feđa Dudić, vrlo uspešan trener Kragujevčana, ostvario je još jednu. Nije mogao rezultatima, ali je kritikom upućenom šumadijskim ljubiteljima fudbala, konačno, u dobroj meri napunio stadion „Čika Dača“. Procenjuje se da je bilo oko 9.000 gledalaca, među kojima i veliki broj dece. Fudbalski hram u Šumaricama zna i za bolje dane, ali je i 9.000 ogromna razlika u odnosu na 2.000, koliko je gledalaca, nekad i manje, pratilo pobedonosnu seriju crvenih u Superligi.

Navijači Radničkog iz Kragujevca Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Naime, posle utakmice protiv Spartaka, dobronamernom kritikom Dudić je izazvao Kragujevčane da u rekordnom broju u ovoj sezoni dođu na stadion.

Feđa Dudić Alo!/Aleksandar Đorđević
 

- Ponosan sam na igrače, upravu, navijače. Кudio sam ih pre neki dan, zaista sam bio ljut, ali sad sam ponosan što smo uspeli da na radni dan, u četiri popodne, privučemo ovoliki broj gledalaca. Hvala im na tome i nadam se da će nastaviti da dolaze na stadion u ovolikom broju i da nas, ako bog da, bodre do ostvarenja našeg sna, a to je izlazak u Evropu - rekao je Dudić.

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Žreb za polufinale, u kojem su osim Radničkog i Zvezda, Partizan i Vojvodina, obaviće se u utorak. Igraće se jedna utakmica, a pobednici će u finale koje zakazano za 23. maj u Loznici.

Komentari(0)

Loading