NAJLEPŠA PRIČA PRIMERE SVE VIŠE POSRĆE Atletikova lekcija, Đirona sada strepi za Ligu šampiona

16:35 | 13-04-2024

Fudbal 0

Važna pobeda Atletiko Madrida i poraz koji će zadati glavobolje Đironi...

FK Atletiko Madrid
EPA/Chema Moya

Bila je do nedavno Đirona jedan od kandidata za titulu u Primeri. Borila se ravnopravno sa Real Madridom, međutim u samoj završnici sezone je jasno uočljivo da tim jednostavno nema taj kvalitet.

Pitanje je da li ima i za Ligu šampiona koja je delovala kao "sigurna" stvar. Posle poraza od Atletiko Madrida, to je zaista veliko pitanje - 3:1!

Očitao je Atletiko lekciju Kataloncima koji su samo najljutili izabranike Dijega Simeonea kada su poveli golom Artjom Dovbika u četvrtom minutu.

Bilo je dovoljno Madriđanima do poluvremena da izjednače rezultat. Najpre preko Antoana Grizmana iz penala u 34. minutu, a potom i golom Anhela Koree u čak šestom minutu nadoknade prvog dela igre!

 

 

Tek pet minuta je prošlo od početka drugog poluvremena, a Grizman je ponovo upisao ime na semafor. Briljantno igra Francuz zaista.

I to će umnogome značiti Simeoneu i Atletiku kojeg čeka revanš četvrtfinala Lige šampiona protiv Borusije Dortmund gde brani minimalnu prednost (2:1).

Što se tiče Đirone, ona će u narednih sedam kola imati pakleno težak zadatak. Preti Atletik Bilbao da "otme" mesto u Ligi šampiona koje će mu, u slučaju pobede u ovom kolu, biti samo šest bodova udaljeno.

A do skoro je delovalo da bi simpatična Đirona mogla i za titulu da se porva...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading