NENADMAŠNI LORD BENDTNER Top 10 najbrže postignutih golova u istoriji fudbala

07:00 | 16-04-2024

Fudbal 0

U velikom derbiju Arsenal - Totenhem slavnom Dancu trebalo je samo 1,8 sekundi da pogodi cilj

Arsenal
Profimedia

Verujete li da postoje liste vezane za fudbal, a da na njima nema Lionela Mesija i Kristijana Ronalda. Jedna od takvih je ona sa 10 strelaca najbržih golova u istoriji najpopularnije igre na svetu.

U sferi fudbala, gde je svaka sekunda važna, postoje trenuci koji prkose očekivanjima i ulaze knjige rekorda. Jedan takav trenutak dogodio se kada je Niklas Bendtner, danski napadač, urezao svoje ime u fudbalsku istoriju postigavši najbrži gol ikada zabeležen na profesionalnom meču.

Bio je to duel između Arsenala i Totenhema (22. decembra 2007), dva žestoka londonska rivala, u prohladnoj večeri na stadionu Emirates. Dok je sudija zviždukom označio početak meča, iščekivanje je ispunilo vazduh. Navijači nisu znali da postaju svedoci istorije koja se odvija za nekoliko sekundi.

Kada je lopta krenula s centra, Arsenal nije gubio vreme. Za nekoliko trenutaka lopta je našla put do nogu kontroverznog Niklasa Bendtnera. Munjevitom brzinom i preciznošću Danac je iskoristio priliku i uputio snažan udarac ka golu.

Nedostižni Makaj

Najbrži gol na najvažnijom utakmici delo je Holanđanina Roja Makaja. Pogodio je za Bajern protiv Reala u 1/16 finala Lige šampiona 2006/07. U roku od 10.12 sekundi obezbedio je, za sada, večnost pošto je to najbrži gol postignut u istorji elitnog takmičenja.

Za samo 1,8 sekundi, nakon početnog udarca, lopta je odsela u mreži, ostavivši zaprepašćene navijače i igrače. Stadion Emirejts izbio je u prvi plan uz ovacije i aplauze dok je Bendtner, poznat po nadimku “Lord”, trčao slaveći i shvativši da je upravo ušao u istoriju fudbala.

Rekordni gol ne samo da je obezbedio rano vođstvo Arsenala, već je i pokazao izuzetnu veštinu i instinkt Bendtnera kao napadača. Njegovi munjevito brzi refleksi i klinička završnica ostavili su protivnike da ga prate i urezali su njegovo ime u anale fudbalske tradicije.

Bendtnerovo dostignuće izazvalo je široko rasprostranjeno divljenje i diskusiju među fudbalskim entuzijastima širom sveta. Služio je kao podsetnik na nepredvidivu i uzbudljivu prirodu sporta, gde se trenuci sjaja mogu pojaviti u treptaju oka.

Kingove makazice

Ledli King, legenda engleskog fudbala, urezao je svoje ime u istoriju Premijer lige golom “makazicama” udarcem protiv Bredford sitija 2002. godine, za samo 10 sekundi.

U godinama od Bendtnerovog istorijskog gola, brojni igrači su pokušali da obore rekord, ali nijedan nije uspeo da pređe granicu od 1,8 sekundi. Kako se svaki meč odvija, navijači željno očekuju mogućnost da budu svedoci još jednog trenutka neuporedive brzine i veštine koji bi mogao ponovo da redefiniše fudbalsku istoriju.

Bez obzira na buduća napredovanja, rekordni gol Niklasa Bendtnera će zauvek ostati kao svedočanstvo o izuzetnim podvizima koje se mogu postići na fudbalskom terenu. Služi kao podsetnik da je u svetu fudbala sve moguće, a rekordi su namenjeni da se obaraju, ali neki trenuci su zaista vanvremenski.

Najbrži fudbalski golovi svih vremena:

1. Niklas Bendtner – 1,8 sekundi (Arsenal - Totenhem)

2. Mark Barouz – 2 sekunde (Kauz - Istli)

3. Navaf Al-Abed – 2,4 sekunde (Al Hilal – Al Šolah)

4. Džim Frajat – 4 sekunde (Bradford - Tranmer)

5. Rafael Leao – 6,2 sekunde (Milan - Sasuolo)

6. Šejn Long – 7,69 sekundi (Sautempton - Votford)

7. Tim Kejhill – 8 sekundi (Njujork Red Bul - Hjuston Dajnamo)

8. Roj Makaj – 10,12 sekundi (Bajern - Real)

9. Ledli King – 10 sekundi (Totenhem – Bredford)

10. Alan Širer – 10,4 sekunde (Njukasl - Mančester siti)

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading