ODLAZAK LEGENDARNOG NAPADAČA Čitav region tuguje, ispisao je istoriju jugoslovenskog fudbala

13:12 | 17-04-2024

Fudbal 0

Ostavio je neizbrisiv trag....

lopta
EPA-EFE/BASTIAAN SLABBERS

Fudbalska javnost u regionu tuguje zbog gubitka jednog od svojih velikana, jer je Boško Prodanović, legendarni igrač FK Sarajevo, preminuo juče u Beogradu u 81. godini. Rođen 1. avgusta 1943. u Otočcu, Prodanović je ostavio neizbrisiv trag na fudbal u bivšoj državi i zauvek će biti zapamćen po svojoj izuzetnoj karijeri. 

Prodanovićevo nasleđe u FK Sarajevu je nešto što će zauvek biti voljeno. Tokom svoje sedmogodišnje karijere na Koševu, odigrao je 131 utakmicu i postigao 47 golova, ostavljajući nezaboravan utisak na klub i njegove navijače. Njegova ključna uloga u čuvenom napadačkom triu zajedno sa Vahidinom Musemićem i Boškom Antićem doprinela je osvajanju prvog šampionskog naslova FK Sarajeva u istoriji kluba tokom sezone 1966/67. Trio je bio proslavljen u sloganu "Dva Boška na dva ugla, Musemić u sredini, ne brini za pobjedu".

IZDAJA Fudbaler Barselone privatnim avionom otišao na proslavu rivala

1968. godine, Prodanović je ponosno predstavljao jugoslovensku reprezentaciju na utakmici protiv Brazila, pokazujući svoj talenat na međunarodnoj sceni. Ovaj jedinstveni nastup za svoju zemlju dodatno je učvrstio njegov status kao poštovanog fudbalera.

Nakon vremena provedenog u FK Sarajevu, Prodanović je nastavio da pruža značajan doprinos sportu. Proveo je dve godine igrajući za Radnički Kragujevac pre nego što se prešao na ulogu trenera prvog tima Sarajeva nakon povlačenja iz svoje slavne igračke karijere. Njegov uticaj na sport se protezao daleko izvan terena.

Prodanovićeva putanja do fudbalske slave počela je sa Dinamom u sezoni 1963/64, gde je napravio prve korake kao profesionalni fudbaler. Međutim, njegov prelazak u Sarajevo je zaista definisao njegovo mesto u istoriji jugoslovenskog fudbala, pokazujući njegove izuzetne veštine i ostavljajući trajno nasleđe. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading