GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI Brutalna objava Nemanje Matića zapalila mreže: Srbin revoltiran zbog tzv. Kosova

07:42 | 19-04-2024

Fudbal 0

Srpski fudbaler Nemanja Matić oglasio se na društvenim mrežama, sa jasnom aluzijom na odluku Parlamentarne skupštine Saveta Evrope o takozvanom "Kosovu"

matic
Matthieu Mirville / Zuma Press / Profimedia

Nakon što je to telo usvojilo preporuku za prihvatanje aplikacije "Kosova" u Savet Evrope, a na osnovu izveštaja grčke poslanice Dore Bakojani, nije teško pretpostaviti na koga je jedan od naših najboljih fudbalera mislio kada je napisao: "Eh Grci bivša braćo, ovo vam nećemo oprostiti..." 

Za izveštaj grčke poslanice Dore Bakojani glasao je 131 poslanih Parlamentarne skupštine, protiv je bilo 29, a 11 je bilo uzdržano. Sastanak Komiteta ministara Saveta Evrope trebalo bi da bude održan 16. i 17. maja u Strazburu, u zemlji u kojoj Matić ovog proleća igra sa velikim uspehom za Lion. 

"NIKO KAO ON JOŠ OD VIDIĆA I IVANOVIĆA" Matić najavio novu VELIKU "STVAR" u srpskom fudbalu, 18-godišnji biser iz Uba

 

 

Komitet ministara, izvršno telo Saveta Evrope, odluku donosi dvotrećinskom većinom ministara ili ambasadora koji ih predstavljaju i koji su prisutni u trenutku glasanja.

Savet Evrope je najstarije zajedničko političko telo u Evropi i "posvećeno je zaštiti i promovisanju ljudskih prava, demokratije i vladavine prava". Njene članice su sve evropske države osim Belorusije, a nakon usvajanja izveštaja Dore Bakojani, na putu prijema je i samoproglašeno "Kosovo". 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading