"PONOVO ĆEMO PRIČATI U SREDU" Albert Nađ jasan posle derbija: Ne znam šta će biti

21:17 | 20-04-2024

Fudbal 0

Kakve reči trenera Partizana.

ata
ATA Images

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Partizana u 32. kolu Superlige Srbije na svom stadionu - 3:2.

Gledali smo kvalitetan večiti derbi, jedan od najboljih u proteklih nekoliko godina, možda čak i u ovom veku, ali je utisak da će se na kraju, gotovo kao po običaju - pričati o sudijama.

Posle meča, utiske je izneo Albert Nađ.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

metlas Marko Metlaš/Alo!

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Čestitam Zvezdi, misim da je bio interesantan derbi. Zvezda je iskoristila svoje šanse, imala je i neke šanse u prvom poluvremenu, mislim da smo mi odigrali dobro. U odlučnim momentima nismo bili skoncetrisaniji, kakvi smo trebali da budemo. Ovo je već daleka prošlost, sreda je blizu i spremamo se za narednu utakmicu.

Upitan je i o zdravstvenom stanju.

- Kada sam ovde, onda sam dobro. Hvala Bogu sam dobro, imao sam situaciju sa kamenom u bubregu koji me je krenuo, zbog toga sam došao u pola šest. Suvišno je da pričam o ljubavi prema Partizanu, a da li je njima i to bio motiv ili ne - kad igraš protiv Zvezde ne treba ti motiv. Imaš motiv da pobediš velikog rivala na njegovom stadionu. Pružili su u ovom momentu sigurno maksimum, a da li je sve to bilo potrebno da pobedimo - na kraju je ispalo da nije bilo dovoljno da ostanemo neporaženi. Za mene je ovo velika prošlost, od kada je sudija svirao kraj razmišljamo o onome što nas čeka u sredu.

Oglasio se i o saopštenju.

- Ne znam šta da kažem. Mi smo treneri, igrači, uprava je sasvim druga stvar. Ne znam šta će biti, nisam znao za saopštenje.

Istakao je da nije želeo da napusti teren i povuče ekipu.

- Nikada ne napuštam bojno bolje. 

Bibars Natho Foto: ATA Images
 

Otkrio je i da li je imao komunikaciju sa Duljajem.

- Još se nismo čuli, nismo ni videli, a on je imao direktnu komunikaciju sa par saradnika na klupi. U svakom slučaju, kada radiš i imaš stručni štab onda se deli mišljenje i na kraju svi izvlačimo da to bude dobro za našu ekipu. Verovatno smo napravili neke greške, zbog toga nismo uspeli da savladamo Crvenu zvezdu.

Dotakao se i suđenja.

- Mislim da stalno preterujete, kakvo suđenje itd... Ne interesuje me, izgubio sam derbi i to mene mnogo više boli.

Prokomentarisao je i promene u odnosu na prošli derbi.

- Uvek postoje neke ideje, pokušavaš da uradiš nešto da bude bolje nego pre. Ispostavilo se da je taj detalj, ali meni ima još detalja koji su bili ne samo Kastiljo, već i neki drugi igrači, koji su uradili mnogo dobrih stvari. Sada će neko pričati o greški Kovačevića, ali golovi padaju iz grešaka. Novi derbi, polufinale Kupa, borba za trofej i pokušaćemo da se spremimo što bolje da napravimo rezultat i prođemo u finale.

Posebno je upitan o učinku Severine i Stjepanovića.

- Za mene pojedinac ne odlučuje, timski rad izbacuje istog. Severina je uradio mnogo bitne stvari onda kada smo bili u defanzivnoj formaciji, vraćao se, pomagao Stojkoviću. Imali smo par dobrih tranzicija gde smo ugrožavali Zvezdu, mislim da to može još više i bolje. Stjepanović? Svako dete Partizana voli da zaigra u derbiju. Nema veće radosti i želje nego da pobediš najvećeg rivala. Isto tako, kada izgubiš, moraš da stisneš ruku. Da li je protivnik bio bolji ili ne, u to ne ulaziš, moraš da im čestitaš i čekaš naredni derbi da ih pobediš.

FK Partizan Alo/ Marko Metlaš
 

Prokomentarisao je i posed Crvene zvezde, kao i to da su domaćini bili opasniji po statistici.

- Da bi napadao moraš da se braniš, pre svega da se odbraniš da protivnik ne ugrozi tvoj gol i da posle ti tražiš situacije da ugroziš njih. Čitao sam posle utakmice Siti-Real da su neki govorili da li je to genijalnost... Jednostavno, moraš da se adaptiraš, i kada te protivnik natera da se braniš moraš tako. Ja bih postavio kineski zid da dođem do rezultata. Jedan deo stvari je bio da prepustimo Zvezdi da ima dominantan posed, ali da pokušamo da ih ugrozimo kada uzmemo loptu, da što pre dođemo do gola.

Za kraj, istakao je da sve može biti mnogo bolje.

- Uvek može bolje, i mora da bude bolje. Moramo da igramo bolje, ne samo ovu utakmicu, već sve. Naravno da je derbi specifična utakmica, tu proradi veća emocija, pogotovo kod igrača koji znaju šta znači derbi. Brzo dolazi sledeća utakmica u kupu,ali ranijih godina kada se igralo na 3-4 meseca, pada ti teško kada izgubiš od Zvezde. Svi smo mi drugari, mnogo nas ima koji igramo ili smo igrali pre i radimo u klubovima. Moramo da trpimo do srede, a tada ćemo ponovo da pričamo.

Komentari(0)

Loading