MILOJEVIĆEV GLAVNI BENEFIT Šerif je opet u gradu

09:43 | 21-04-2024

Fudbal 0

Nekoliko reči o jednom od najboljih igrača Zvezde u jučerašnjem derbiju.

Šerif Endiaje
Alo/ Marko Metlaš

Dolaskom na klupu Crvene zvezde Vladan Milojević je odmah na startu imao vrlo delikatan zadatak. Morao je da rehabilituje Šerifa Ndiajea, najskupljeg napadača u istoriji kluba, koji je pod Barakom Baharom bio, blago rečeno, loš.

Obavio je na Kipru vrlo ozbiljan razgovor Milojević sa Senegalcem. Predočio mu da veruje u njega, da će dobiti šansu i sve mu se višestruko isplatilo. Šerif je ponovo u gradu.

Ne samo zato što je 28-godišnji napadač postigao gol u 90. minutu na derbiju već zato što je značajno podigao nivo igre.

Primera radi, pogodio je Ndiaje po jednom na prethodne tri utakmice. Pored Partizana, tresao je mreže Železničara i Vršca.

Pored toga je strahovito radio za ekipu, odvlačio čuvare, otvarao prostor za saigrače i jednostavno koristio fiziku i psihu protiv rivala koji su najčešće na daleko slabijem nivou od njega.

Ali, za razliku od mandata kod Bahara kod Milojevića radi ono što je napadačima prvenstveni zadatak - pogađa.

Šerif Ndiaje Alo/ Marko Metlaš
 

Tako je u prolećnom delu šampionata već upisao osam pogodaka. Poređenja radi, kod Bahara je postigao tek tri gola i to računajući Ligu šampiona.

Dakle, napredak je evidentan. Daleko bolju saradnju Šerif ima sa Milojevićem nego sa izraelskim stručnjakom. A počeo je da kupuje i ljubav navijača.

Prevashodno golovima u derbiju. Pošto je Senegalac na prethodna tri okršaja protiv Partizana svaki put - pogodio!

A zna se da navijači, osim titula, najviše vole i žive za pobede nad najvećim rivalom. Pa još kada ih donese stranac, to mu se dodatno računa.

I zato je Zvezda na vrlo dobrom putu da od Ndiajea konačno dobije ono što je zamislila. Ono zbog čega ga je platila 4.000.000 evra.

Evropskog, modernog napadača kojeg je Bahar prozvao "dominatorom". Konačno je počeo da isplivava...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading