MAĐARSKA SE POKLONILA MAJSTORU Hvalospevi za Stankovića, ove reči ODJEKUJU KOMŠILUKOM

12:41 | 21-04-2024

Fudbal 0

Legenda našeg fudbala glavni arhitekta Ferencvaroševe titule.

Dejan Stanković
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Osvojio je juče Ferencvaroš šestu uzastopnu titulu prvaka Mađarske. Prvu sa Dejanom Stankovićem u ulozi šefa stručnog štaba.

Prezadovoljni su u mađarskom gigantu radom srpskog stručnjaka. Posebno predsednik kluba Gabor Kubatov.

- Prvenstvo je sve bolje, protivnici su sve jači. I naredna sezona će biti uzbudljiva. Dejan Stanković je tajna ovog proleća. On je pravi Srbin koji voli što je ovde - nahvalio je prvi čovek Fradija legendu srpskog fudbala.

I sam Stanković poručuje da mu je veoma važno što je osvojio titulu prvaka Mađarske.

- Osvojiti titulu je najvažnija stvar, to je šesta u nizu za klub, ali za mene je prva. Želeo bih da se zahvalim predsedniku Gaboru Kubatovu, on me je od početka hrabrio i podržavao. Isticao je uvek da smo svi mi porodica, da se držimo zajedno u dobru i zlu. Takođe bih želeo da se zahvalim sportskom direktoru Tamašu Hajnalu na podršci. Blisko smo sarađivali tokom cele sezone i donosili teške odluke. Ferencvaroš je veći od svih, želim da se zahvalim članovima osoblja i mojim igračima, bez njih ne vredim ništa. Prvi meseci su bili teški, ali smo posle priprema u Španiji odlično počeli prolećnu sezonu. Od 3. februara igramo odlično. Sa izuzetkom dva meča Lige konferencije - neporaženi smo.

Dejan Stanković EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
 

Napomenuo je Stanković da mu je ekipa ulila veliku snagu dok je bio u Milanu pored sina koji je završio u bolničkoj postelji.

- Ekipa mi je dala snagu dok sam bio u Milanu. Treći gol protiv ZTE-a mi je značio sve, kada sam video kako 20 igrača slavi zajedno. Vredno smo radili za ovaj trofej. Imamo dvanaest pobeda ovog proleća i dva remija. Želim da uživam u uspehu. Nije dovoljno da imate Ferari, morate da znate i da ga vozite, a igrači su mi pomogli u vožnji ove čudesne mašine - zaključio je Stanković.

I zaista je odradio bivši trener Crvene zvezde i Sampdorije sjajan posao u komšiluku. Nema dileme da će biti tako i naredne sezone.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading