KRAJ U 40. Poslednji ples Srbina na kraju sveta, uz njega je bio i sin Novak

06:00 | 22-04-2024

Fudbal 0

Bivši reprezentativac se oprostio od domaćih navijača i sva je prilika odigrao poslednju utakmicu u bogatoj karijeri

Miloš Ninković
Profimedia

 

Miloš Ninković je odigrao poslednji meč na domaćem terenu, a da li će taj u kojem je njegov Vestern Sidnej izgubio od Melburn sitija (1:2) biti u poslednji u bogatoj karijeri, ostaje da se vidi. Verovatno hoće, jer Vonderersi teško mogu do plej-ofa, a naredna sezona je za pet meseci...

Miloš Ninković Alo!/Marko Metlaš
 

Šampion u tri države

Ninković je osvajao titule s kijevskim Dinamom u Ukrajini (2007, 2009), Zvezdom u Srbiji (2014) i Sidnejom u Australiji (2017, 2018, 2020). Pamtiće se i da je odigrao 28 utakmica za „orlove“, između ostalog i na Svetskom prvenstvu 2010. u Južnoj Africi.

Prekaljeni vezista, koji gazi 40. godinu, svakako je imao lep oproštaj od sezone A lige Australije na stadionu „Kombank“. Na izlasku na teren je dočekan počasnim špalirom koji su postavili fudbaleri obe ekipe, zajedno sa sudijskom trojkom. Uz Miloša su bili supruga Dejana, kćerke Angelina i Doroteja i sin Novak.

Miloš Ninković Profimedia
 

Predsednik kluba Pol Lederer mu je uručio uramljenu crveno-crnu „desetku“, koju je Beograđanin nosio u protekle dve godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by A-Leagues (@aleagues)

Ninković nije bio u startnih 11, trener ga je uveo u igru tek u 74. minutu. I pored toga imao je priliku da zatrese mrežu, ali je golman Jang uspeo da ga izblokira.

Ninković je po završetku meča obišao počasni krug oko terena, usput potpisujući autograme i praveći selfije s navijačima Vonderersa kojih nije bilo mnogo na tribinama, tek oko 5.000. Ulaznica za ovaj meč nazvan „Poslednji ples“ bila je 10 dolara.

Komentari(0)

Loading